Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Temadag för ett hållbart Sverige

Utsikten från Kebnekaise kan snart vara stora dagbrott om Kiruna Iron/Hannans Reward får som de vill. (Foto: Kalle Bergdahl)

Den 17 november arrangeras en heldag i Stockholm för att uppmärksamma gruvboomen som nu sveper över Sverige.
Bakgrunden till arrangemanget är regeringens gruvpolitik som sedan flera år öppnat upp dörrarna för utländska riskkapitalister att göra profit på svenska mineraltillgångar. Kvar i landet blir allvarliga miljökonsekvenser samt endast en halv promille i mineralavgift.
Bakom arrangemanget står Nätverket Budkavlen i samarbete med Naturskyddsföreningen, Fältbiologerna, WWF samt lokala organisationer.
Deltar under dagen gör bl.a. Göran Greider, Sofia Jannok och Gunnar Westrin.
För mer information besök www.17nov.se.
Lyssna även på radioprogrammet Kaliber:s dokumentärserie Malmens Makt.
Kalle Bergdahl

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta