Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige
Tillbaka till naturen – med ett flugspö i handen! Foto: Anders Lundin
The New York Times: Ny guldålder för flugfisket

De som drillat fisk med flugspö vet ju redan att det är en av världens roligaste sysselsättningar. Nu utropar till och med The New York Times en ny renässans för flugfisket.

”The chic way to unwind now is fly fishing”. Det konstaterar anrika The New York Times i ett stort reportage kring amerikanarnas livsstil.

På samma sätt som millennie-generationen plötsligt hängav sig till fågelskådning, så har nu flugfisket slagit klorna i den yngre generationen.

De konstaterar att flugfisket erbjuder ett närmast oslagbart koncept, exempelvis kreativitet, naturupplevelser och en portal till miljöengagemang på samma gång. Dessutom lockar det människor som vill praktisera ”från ax till limpa”, alltså att finnas med hela vägen från fångst till tallrik.

Och inte minst: Flugfiske kan vara varje Instagrammares våta dröm, med möjlighet att fånga ett fyrverkeri av färger och rörelser med kameran. Dessutom uppmuntrar det också folk att faktiskt lägga undan sina mobiler en stund, för att kunna utföra själva fiskandet.

Kort sagt: The New York Times konstaterar det som vi frälsta flugfiskare redan vet, men vi uppmuntrar er ändå att läsa hela deras reportage här!

Flugfisket upplevde även en renässans i samband med att filmen ”Där floden flyter fram” släpptes 1992, med Brad Pitt i en av huvudrollerna. Det skapade inte bara en hype kring själva fiskandet, utan även för 20-talsmodet, vilket Fiskejournalen rapporterade om nedan:

Känn dig som Brad Pitt

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta