Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Peter Alexandersson är en erfaren havsöringsfiskare som bland annat medverkat i Sea Trout Battle. Foto: El-Ge Sportfiske
Tips på heta havsöringsflugor

Är du sugen på nya havsöringsflugor till det tidiga vårfisket? I senaste avsnittet av Bakom städet visar Peter Alexandersson hur han binder några riktiga favoriter.

Den första flugan är en fluorescerande droppfluga som Peter gärna använder när han letar fisk i det vårkalla vattnet. Det andra mönstret är främst en upphängarfluga som passar utmärkt ovanför droppflugan.

Foto: El-Ge Sportfiske

Bakom städet är en populär produktion av El-Ge Sportfiske. Peter medverkar i seriens tredje avsnitt vars två delar kan ses här.

Vill du ha ännu mer inspiration till den saltstänkta öringpremiären 1 april?
Då kan det vara idé att besöka El-Ge:s minimässa i helgen, där bland annat Peter och och flugfiskeesset Johan Klingberg medverkar.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
9 minuter sedan Sverige Robert Westin
Länsstyrelsen Gävleborg har beviljat skyddsjakt efter skarv.
Beviljad skyddsjakt på 500 skarvar i Gävlebukten

Länsstyrelsen Gävleborg har beviljat skyddsjakt efter skarv på öarna Pålsgrundet, Kalkstensgrundet, Långraten och Kaxarna i Gävlebukten.

Det finns många känsliga arter av fisk längs Gävlebukten som hotas av skarven och för att förhindra allvarlig skada på fisket har man beslutat om skyddsjakt.

Skyddsjakten inleds den 15 juli 2020 och pågår som längst till och med den 30 november samma år. Totalt får 500 skarvar fällas.

Tillstånd för skyddsjakt är endast giltigt under förutsättningar att samtliga villkor i beslutet uppfylls.

Här kan man läsa om villkoren.

Du kanske även gillar detta