Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Anders Lundin
Theo Sundin med jättelaxen från Ångermanälven. Foto: Privat
Titta på Theos koloss – rymdes knappt i håven!

Fiskejournalen gratulerar 16-årige Theo Sundin till en av årets största landfångade laxar. Jätten som han drog upp ur Ångermanälven har blivit en snackis i Sollefteå.

Theo började fiska efter lax förra sommaren, och det dröjde alltså bara ett år tills han fick fisken som de flesta bara kan fantisera om. Hans tidigare personliga rekord låg på skapliga 14 kilo, och föga anade han vilken höjning det skulle bli när han plötsligt fick napp nära land.
– Det var bara lite lätta gung från början, så det var inte så att jag förstod att det var en sådan stor fisk. Den hoppade nästan direkt, nästan in på land, berättar Theo för Fiskejournalen.

Efter det så följde en rejäl fajt, med rusningar som drog ut halva rullen. Sedan bara stod den i starka strömmen och gick inte att rubba. 
– Men till slut så blev den trött efter en lång fajt och min kompis Patrik lyckades håva den. Det var först då jag förstod att det var en sådan stor fisk. Den fick knappt plats i håven. Det känns helt fantastiskt, både coolt och sjukt kul. 

Fisken vägde imponerande 22,2 kilo och var 125 centimeter lång.

Theos råd till andra fiskare som vill fånga storlaxen är att ta hjälp av någon som kan. Att följa med någon som brukar fiska lax och kanske få några tips av denne.
– Det gjorde jag. Jag vill ge ett stort tack till min gode vän Patrik Sunding för både håvningen men även allt jag har fått följa med på. Han har lärt mig så enormt mycket om fiske, och utan honom hade jag aldrig fått denna fisk, hälsar Theo som också tillägger att det förstås krävs mycket tid och lite tur för att fånga drömfisken.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta