Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige
Tobias Fränstam – gäddguru på Fiskekryssningen

tobias_franstamNär det gäller gädda, så har Tobias Fränstam mer kunskaper än de flesta. På Fiskekryssningen delar han med sig av sina erfarenheter från ett liv med gäddor!
Trots Tobias unga ålder på 28 år, har han hunnit med mycket i sin gäddkarriär idag är han Fiskevårdsansvarig hos Sportfiskarna. Hans främsta uppgift är de ”gäddfabriker” som syftar till att förbättra uppväxtområdena för gäddor. Det är även detta ämne som kommer vara i fokus på det föredrag som Sportfiskarna håller på stora scenen klockan 10.00 på Fiskekryssingens lördag.
Tobias egen fiskekarriär kommer med säkerhet också att avhandlas på scenen. År 2009 hade han ett grymt gäddår med sex stycken gäddor över tio kilo, ett SM-guld i gäddfiske och den 27 december samma år fångade han en gädda på 16,4 kilo. Har han månne några tips till oss som drömmer om storgäddan?

– Ibland kan det vara mer givande att fiska resultatlöst utan en endaste fisk i flera dagar än att ”fega” ur och åka in i den klassiska vassviken och fånga ett par smågäddor, säger Tobias.
– Men vill ni veta mer, får ni komma och lyssna på föredraget ombord på Fiskekryssningen på lördag morgon.
Mer om fiskekryssningen
Schema
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
13 minuter sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta