Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Mathias Arnham
En liten stöt visade sig vara en fantastisk fisk. Läs Tobias berättelse om dagen han sent kommer glömma.
Den kraftiga huvudskakningen visade sig vara en stor gädda

Den nionde mars drog Tobias Moberg och hans kompisar ut på Vänern för att testa det tidiga vårfisket efter gädda, vilket visade sig fungera bra. Läs Tobias fångstberättelse om dagen han sent kommer glömma.

– Vädret såg lovande ut med fem plusgrader under natten och nästan fullmåne.
Jag mötte upp polarna vid rampen och vi startade fisket på grynnor och anslutningar till vikar. Vi fiskade av en ö där vinden låg på, driftar lite och jag lägger ett kasst. En liten stöt förde tankarna till en sten eller kompisen Roberts bete. Men när jag kände den första huvudskakningen förstod jag att det var en fisk, en bättre sådan. Allting gick så fort och jag greppade först inte hur stor fisken var innan min andra fiskepolare Daniel kunde håva gäddan.

Men när jag kände den första huvudskakningen förstod jag att det var en fisk, en bättre sådan.

När vi lyfte in gäddan i båten fattade vi på riktigt hur stor gäddan faktiskt var, närmare sagt en gädda på 13 480 gram fördelat på 117,5 centimeter. Kärlek.

Dagen slutade inte där. Ytterligare en tioplussare togs från grannbåten och jag som redan hade turen på min sida plockade även en åttakilosfisk, bara några kast efter jag släppt tillbaka den stora, berättar Tobias för Fiskejournalen

Fiskejournalen gratulerar grabbarna till en riktig kanonfiskedag!

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Robert Westin
Glenn Svensson med sin praktgös. Foto: Alexander Johansson.
Glenn tog stor gös från fiskekajak

Sent en natt i juli sitter Glenn Svensson i sin fiskekajak på en sjö i Småland. Efter några timmars fiske suger det till hårt i spöt.

Glenn Svensson och Alexander Johansson fiskar ofta tillsammans. Dom har under en längre period fiskat ett vatten som dom ansett har stor potential. Kring 300 timmar har dom lagt på denna sjö. Denna kväll, den 11 juli, hade dom båda tagit med sina fiskekajaker.

– Under detta år har vi fiskat många pass i samma sjö. Vi har försökt att hitta ett mönster för när man ser stor fisk och när dem hugger. Jag och Alexander har också lärt oss vart i sjön man skall fiska för att hitta större fisk, säger Glenn till Fiskejournalen.

När dom kajakfiskande kompisarna kom in i ett område som är fem meter djupt får Glenn syn på en fisk som ligger när botten. Efter ett tag så högg det hårt i Glenns spö, det blir tvärstopp.

– Det blåste relativt mycket. Så trixet var att placera jiggen rätt, säger Glenn till Fiskejournalen.

Efter en 10 minuters fight så kommer gösen upp till kajaken och Glenn kan håva den. Han skriker av lycka när han inser hur stor fisken verkligen är.

Gösen vägde otroliga 11 220 gram, fördelat på 95 cm. Detta är en av dom tyngsta svenska gösarna i år och även troligt den tyngsta som är tagen från kajak under 2020.

Du kanske även gillar detta