Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige
Tommie Magnusson med drömborren på 2,4 kilo.
Tommie toppade galna veckan med monsterfisk

Tommie Magnusson tillhör toppgänget bland svenska abborrfiskare. Så när han sätter personligt rekord så fattar ni själva att det är extraordinärt. Och visst var den långt ifrån ordinär – den fantastiska abborren på hela 2 460 gram.

Tommie Magnusson och Daniel Nilsson i Westinfishing fiskade sig ända upp till silverplats i prestigefyllda Predatortour Sweden helgen 26–28 april. Frågan är om han ens hann tvätta kampkläderna innan det var dags för nästa batalj – nämligen den med storabborren som ger eko i hela Sportfiskesverige.

Och det bör noteras att den inte fångades i Kalmarsundområdet, som står för de flesta noteringarna över 2-kilosgränsen, utan den fångades tvärtom i en klar djupvattensjö.

Måtten var 51 centimeter och 2 469 gram – vilket alltså var nytt personbästa.

– Just fångstögonblicket var helt galet. Fruktansvärt stark fisk, som högg ungefär 10 meter från båten. Jag kände direkt att denna fisk kan vara hur stor som helst, och det kändes som en evighet innan jag ens såg fisken första gången, berättar Tommie för Fiskejournalen.

Monsterabborren högg på en Shadteez 10cm  från Westin, riggad med en 12.5g jiggskalle.

– Väldigt skön känsla när alla timmar och sökande efter optimala vatten ger resultat. Man ska komma ihåg att det faktiskt finns stora abborrar på andra ställen än ostkusten, det är bara att ge det tid, konstaterar Tommie Magnusson.

Stort grattis säger vi på Fiskejournalen – och nu undrar vi vem som klarar av att bräcka den borren under 2019?

Läs även om den magiska mörten:

Ett halvår efter doppet fick Vicktor sin monstermört

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta