Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige
Tommie Magnusson med drömborren på 2,4 kilo.
Tommie toppade galna veckan med monsterfisk

Tommie Magnusson tillhör toppgänget bland svenska abborrfiskare. Så när han sätter personligt rekord så fattar ni själva att det är extraordinärt. Och visst var den långt ifrån ordinär – den fantastiska abborren på hela 2 460 gram.

Tommie Magnusson och Daniel Nilsson i Westinfishing fiskade sig ända upp till silverplats i prestigefyllda Predatortour Sweden helgen 26–28 april. Frågan är om han ens hann tvätta kampkläderna innan det var dags för nästa batalj – nämligen den med storabborren som ger eko i hela Sportfiskesverige.

Och det bör noteras att den inte fångades i Kalmarsundområdet, som står för de flesta noteringarna över 2-kilosgränsen, utan den fångades tvärtom i en klar djupvattensjö.

Måtten var 51 centimeter och 2 469 gram – vilket alltså var nytt personbästa.

– Just fångstögonblicket var helt galet. Fruktansvärt stark fisk, som högg ungefär 10 meter från båten. Jag kände direkt att denna fisk kan vara hur stor som helst, och det kändes som en evighet innan jag ens såg fisken första gången, berättar Tommie för Fiskejournalen.

Monsterabborren högg på en Shadteez 10cm  från Westin, riggad med en 12.5g jiggskalle.

– Väldigt skön känsla när alla timmar och sökande efter optimala vatten ger resultat. Man ska komma ihåg att det faktiskt finns stora abborrar på andra ställen än ostkusten, det är bara att ge det tid, konstaterar Tommie Magnusson.

Stort grattis säger vi på Fiskejournalen – och nu undrar vi vem som klarar av att bräcka den borren under 2019?

Läs även om den magiska mörten:

Ett halvår efter doppet fick Vicktor sin monstermört

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta