Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

7 månader sedan Sverige
Pierre Hallin med monsterlaxen från Vänern. Foto: Privat
Trippel anledning att fira efter Pierres Vänernlax

Nytt klubbrekord, nytt personligt rekord och seger i klubbmästerskapet. Allt handlar om en och samma fisk – nämligen laxen på 12,62 kilo som Pierre Hallin fångade på Vänern.

12,62 kilo och 97,5 centimeter silver.

Det är vid den här årstiden som det brukar komma rapporter om att Vänerns stora invånare visat sig. Så även i år. Lördagen 9 november fick Pierre Hallin sitt livs fisk, och passande nog skedde det i samband med klubbmästerskapet för FK Dalsjön. De startade från Spiken/Hörviken, och ganska snabbt visade det sig att laxarna var på jakt.

– Efter att jag satt alla spöna så kom omgående ett hugg på ett grönskimrande flutter, men efter en rusning lossnade den. Detta fick mig att sätta på ett likvärdigt flutter på den andra riggen, berättar Pierre Hallin.

Det dröjde ytterligare en timma innan det small till på det nysatta betet, det blev en lång rusning i bestämd takt där fisken tog 50 meter direkt och gjorde ett försök till hopp.

– Då såg jag att det var en stabil lax. Efter en dragkamp på närmare 30 minuter, där fisken bestämt att den ville ligga i propellerdraget, lyckades jag lura ut den och kunde slutligen håva en trött kämpe. Fisken vägdes 7 timmar efter fångst till 12,62 kilo, med längden 97,5 centimeter och omkretsen 70 centimeter. En kanondag på Vänern, sammanfattar en väldigt nöjd fångstman.

Missa inte heller denna läsning:

Gripande storyn – Niclas fiskar för att kunna leva

Relaterad nyhet från din region
54 minuter sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta