Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige
Frödin, Katsogiannis, Klingberg och Bauer är tunga namn i flugbindningsvärlden.
Tung flugkvartett på Fiskekryssningen
Frödin, Katsogiannis, Klingberg och Bauer är tunga namn i flugbindningsvärlden.

Frödin, Katsogiannis, Klingberg och Bauer är tunga namn i flugbindningsvärlden.mi

Några av Sveriges mest namnkunniga flugbindare håller workshop på Fiskekryssningen. Tag chansen att binda under ledning av Mikael Frödin, Johan Klingberg, Tellis Katsogiannis eller Niklaus Bauer.
Nu börjar det bli hög tid att planera sin kryssning och välja och vraka mellan alla aktiviteter och föredrag. När det gäller just flugbindningsworkhops är platserna få och åtråvärda, så här gäller det att vara lite försigkommen och skicka in en aktivitetsanmälan.

Alla workshopdeltagare ska ha med eget bindstäd, hackeltång, sax, trådrullehållare och svart binddtråd. Resten av materialet tillhandahålls. Varje workshop varar cirka en och en halv timme.
Aktivitetsanmälan hittar du i dropmenyn under Fiskekryssningen.se, men först måste du boka din kryssningsplats hos Tallinksilja. Det gör du på 08-666 33 33 eller på TallinkSiljas hemsida. Har du frågor, hör av dig till fiskekryssningen@fiskejournalen.se

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta