Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vad månde bliva...

Inget dåligt pb för en femåring, konstaterar en stolt pappa när han skickar in anmälan på sonen Petters bamsegädda till Fiskejournalen.
Pappa heter Tero Paakki och är en känd storfiskare i göteborgstrakten. I slutet av mars var han ute med femårige sonen Petter Holgersson på Göta älv. Efter en stunds ”bonnatrolling” stannade dom till. Petter monterade på en Pig och fick iväg ett riktigt skapligt kast. Efter ett par snabba jerk gjorde han vevstopp – och då klippte gäddan!
”Jag frågar om jag får känna hur stor den är, men han våldhåller spöt, så jag tänker att han får drilla den själv”, berättar Tero. Vid det laget hade han ingen aning om hur stor gäddan var. Men lille Petter visar att äpplet inte fallit långt från trädet och drillar bestämt in den stora gäddan så att pappa till slut kan få in den i håven.
”Petter ville ta gälgrepp på gäddan, men då sa jag stopp. Tänk att komma hem och visa upp en blodig hand för mamma…”
Sedan gäddan fått vila sig en stund i håvgarnet lyftes den upp för vägning och mätning. Siffrorna för den romstinna gäddan är imponerande: 11 kilo och 110 centimeter. Självklart blev det anmälan både till Recordfisken och 100-klubben.
Svenne Andersson

Det lär dröja ett tag innan femårige Petter Holgersson överträffar sitt nya personbästa.

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta