Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige
Nicklas Andersson med sin novembergädda på 13.1 kilo.
Vänern levererade ny jätte

Vänerns stora madamer har inte gått och lagt sig för vintern. Det tackar Nicklas Andersson för. I helgen fick han nämligen passera 13-kilosgränsen med en 112 centimeter lång gädda.

– Äntligen var det min tur att få kliva över den magiska gränsen, konstaterade en nöjd Nicklas Andersson efter fångsten.

Många mindre vatten har redan börjat lägga sig för vintern, men de stora sjöarna kan erbjuda spännande båtfiske så länge temperaturerna tillåter. Vänern exempelvis, detta klassiska storgäddvatten.

Det var Nicklas och de övriga medlemmarna Team Guld, Simon Andersson och Daniel Andersson, som gjorde en tur på Dalbosjön, alltså den västra delen av Vänern i helgen. Gäddan, som vägde exakt 13.1 kilo och mätte 58 centimeter i omkrets, slukade ett tailbete under spinnfiske ute på frivattnet.

– Jag trodde att det var ett bottennapp först, men insåg sedan att det var en storfisk som surade vid botten, berättar Nicklas.

Dagen i övrigt bjöd inte på några minnesvärda stunder, men det blev ändå en munter hemfärd.

– Detta var den enda fisken som kom upp för oss, men det räckte gott och väl!

Grattis till nytt PB säger Fiskejournalen!

Här är en annan jättegädda från Vänern:

Jättegädda från Vänern

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige
67 år gammalt världsrekord kan vara slaget

IGFA berättar att världsrekordet på vit havsabborre (white seabass) kan vara slaget. Det är sportfiskaren Ricardo Reyes Martinez som ligger bakom fångsten som togs från land sydväst om La Paz i Mexiko.

För oss skandinaver så är arten white seabass, eller Atractoscion nobilis som den heter på latin föga känd. Men i USA och Mexiko så är fisken omtalad som en av de vassaste sportfiskarna. Nyligen lyckades mexikanaren Ricardo Reyes Martinez med kraftprovet att ta den största vita havsabborren någonsin, en best på imponerande 39,9 kilo. Blir fisken godkänd hos IGFA så innebär det både nytt All-Tackle-rekord och nytt 30-punds linrekord (för män), på en och samma gång.

Ricardo ”surfcastade” från stranden sydväst om staden La Paz i Mexiko när fisken högg och klarar den IGFAs snårskog till regelverk så är det 67-åriga rekordet på 37,98 kilo slaget.

Fångstmannen Ricardo med rekordfångsten. Foto: IGFA

Fiskejournalen har sökt fångstmannen för en kommentar. Tidsskillnaden på nio timmar kan vara anledningen till uteblivet svar.

Du kanske även gillar detta