Just nu:
Annons

Nyheter

7 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Tycker du också om när fisken bestämmer? Visste väl det! Testa världens hårdaste spinnfiske efter blåfenad tonfisk. (Foto: Mathias Arnham).
Världens hårdaste spinnfiske?

Många förknippar Kroatien med sol, bad och slappande på stranden. Det gör inte vi på Fiskejournalen. Läs nya Fiskejournalen nummer 1 och titta på videon så förstår du!

En vägg av jagande tonfisk, fågeldyk och slaktad betesfisk uppenbarar sig utan förvarning, rakt ur den blå oceanen. Du kastar i väg betet mitt i crescendot. Hugget övergår i en konstant rusning på 400 meter men plötsligt släpper krafterna taget. Stilla. Tystad. Miljontals glittrande sardinfjäll reflekterar ljuset från den starka vårsolen. Nästa gång så kanske den sitter kvar på kroken, den blåfenade tonfisken.

Visst låter det spännande? Läs artikeln i nya Fiskejournalen nummer 1 2020 och kika på filmen här nedan.

Är du sugen på att testa själv så har EFISHent Fishing & Tours ett julerbjudande där du får 10 procent rabatt på resan.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Robert Westin
Viktigt att veta hur man får hantera signalkräftan, som inte hör hemma i vår svenska natur och bär på kräftpesten. Man får inte sumpa kräftor eller sätta ut kräftor.
Kräftpest i Indalsälven

Kräftpest har spridit sig i Indalsälven, nedströms från Järkvissle, på en sträcka av fem mil.  Länsstyrelsen påpekar nu att man som fiskare är skyldig att desinficera sina fiskeredskap om man har varit i älven.

I norra Sverige är flodkräftan den vanligaste arten. Den är mycket känslig mot kräftpesten och dödligheten kan bli upp till 100 procent i ett vattendrag där kräftpesten har fått fotfäste.

Nu har en illegal utsättning av signalkräftor upptäckts i Indalsälven vilket har gjort att Länsstyrelsen har gått ut med tydliga instruktioner; En fiskare är skyldig att desinficera sina fiskeredskap om man har varit i älven.

– Det enklaste är att stoppa in sin fiskerulle i frysen. När det gäller båtar så gäller det att man inte tar den direkt här ifrån och sätter ner den i en annan sjö eller älv. Båten skall torka upp minst ett dygn, säger Anneli Hamring, arrendator till Bergeforsfisket, till P4 Västernorrland

Du kanske även gillar detta