Just nu:
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige Anders Lundin
Davids kamp mot goliat, slutade enligt lokala uppgifter med inofficiellt världsrekord. Foto: Från Youtube
Världens största black marlin som fångats från kajak?

Det är absolut inte första gången det sker, att någon fångar en black marlin från kajak. Men såklart måste vi berätta om händelsen som sägs vara nytt inofficiellt världsrekord.

Det var en fiskare från Los Buzos Resort, en kajakfiskedestination vid Stillahavskusten sydväst om Panama City, som lyckades med bedriften i början av februari. Det hela skedde dessutom inför kameran, eftersom producenten Robert Field höll på att spela in nya avsnitt till sin Youtube-kanal YakFish.

När kampen pågått i 4 timmar och 37 minuter så hade fisken dragit kajaken 13 sjömil utanför kusten, och då lyckades fångstmannen komma i sådan närkontakt med fisken att det räknades som fångst. Sedan lämnades spöt över till besättningen på den medföljande båten, där fisken kunde skäras lös. Vikten förblev med andra ord okänd, men tveklöst var det en fisk som för tankarna till den episka berättelsen ”Den gamle och havet”. Den uppskattades till åtminstone över 500 pound, alltså närmare 230 kilo.


Och ni får naturligtvis inte missa äventyret i samma genre som Fiskejournalens Martin Falklind spelade in!

https://www.fiskejournalen.se/den-gamle-och-havet/

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Anders Holm
Bild från tonfiskprojektet 2017, när en av de stora tonfiskarna drillas. Foto: Martin Falklind
Tonfiskar siktade utanför Varberg

Under torsdagen observerade en av Fladenbåtarna, som var ute för att fiska makrill, flera blåfenade tonfiskar vid Lilla Middelgrund.

Det var gänget på Falkskär II som fick göra den häftiga observationen när de fiskade makrill vid Lilla Middelgrund, utanför Varberg. Vid 17-tiden dök plötsligt tonfisk upp och avbröt makrillfisket. Alexander Oriz var kapten under turen.

– Däcksman och två kunder såg tydligt en stor tonfisk som var uppe med hela kroppen över ytan cirka 150 meter från båten. Utöver detta observerade jag samtidigt tre stora plask i samma område, berättar Alexander Oriz till Fiskejournalen.

I området fanns ovanligt stora mängder sill, en mängd som han noterar vara unik för i år. Sillstimmen lockar också till sig stora mängder måsar vilket kan vara värt att hålla utkik efter till havs – då kan tonfisken finnas i närheten.

Längden på den hoppande tonfisken uppskattas till 2-2,5 meter. Observationen under torsdagen är inte den första för året.

– Detta är andra gången vi siktar tonfisk utanför Varberg. Den 27/6 siktade jag ett par hoppande tonfiskar endast några sjömil utanför Varberg, på väg ut till Middelgrund, säger Alexander Oriz till Fiskejournalen.

Årets tonfiskprojekt på västkusten, då tonfisk fångas och märks i forskningssyfte genom SLU, drar igång den 22 augusti och beräknas pågå ett par veckor beroende på väder och hur många tonfiskar de anmälda teamen lyckas märka.

Du kanske även gillar detta