Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vem tar bästa bilden?

Nu är det hög tid att ladda batterier och putsa kameralinsen. Årets fototävling för oss sportfiskare har kört igång och håller på fram till 31 augusti. Du kan tävla i sex kategorier varav en är vigd åt film och fem inriktar sig på stillbild.
Ett späckat prisbord från Focus Nordic borde locka många sportfiskare att vara extra noga med bildkompositionen i sommar. Fiskejournalen och Sportfiskeforum.se bjuder in till succén som ser ut att bli en tradition. Årets version av fototävlingen består av sex kategorier. Vinnare i de sex kategorierna och totalsegraren utses av en jury efter att tävlingen avslutats.
För att delta i fototävlingen krävs att du är medlem på Sportfiskeforum.se. Detta löser du snabbt, smidigt och gratis om du klickar här. Regler, fullständigt prisbord och guider om hur du laddar upp din film eller ditt foto finns beskrivet på Sportfiskeforum.se. Du kan även läsa mer om tävlingen i Fiskejournalen nummer 6.
Njut av sommaren med kamera i ena handen och fiskespö i den andra.
Morgan Fihn

Släpp loss din kreativitet så kanske du får ta del av det generösa prisbordet.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Robert Westin
Sportfiskarna är starkt kritiska mot det pelagiska sillfisket i Östersjön.
Sportfiskarna är starkt kritiska mot det pelagiska sillfisket i Östersjön

Fiskejournalen rapporterade tidigare att MSC-certifieringen av det pelagiska sillfisket i Östersjön har fått stor kritik. Nu går även organisationen Sportfiskarna ut med ett tydlig ställningstagande i frågan.

Omfattande rapporter om bristande tillgång av strömming i kombination av varning från flera forskare gör att Sportfiskarna anser att det pelagiska sill- och strömmingsfisket inte kan ses som hållbart.

Sportfiskarna skriver bland annat följande på sin hemsida:

Sportfiskarna vill flytta ut gränsen för storskalig trålning till 12 sjömil längs hela den svenska Östersjökusten. Detta är ett krav som organisationen har drivit under flera år.

Vi vill flytta ut gränsen för storskalig trålning till 12 sjömil längs hela den svenska östersjökusten. Detta är ett krav vi drivit under flera år.

Vi kräver vidare att det införs fredningsområden för att skydda strömmingen i dess övervintringsområden.

Att det pelagiska fisket blivit certifierat enligt MSCs standard är djupt olyckligt. Vi kommer snarast att med MSC ta upp en diskussion om deras certifieringsprocess så att vi i framtiden, som sportfiskare och konsumenter, kan förlita oss på att en certifiering av ett fiske verkligen innebär ett hållbart fiske.”

Här kan man läsa Sportfiskarnas ställningstagande i sin helhet.

Du kanske även gillar detta