Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige
Jan-Erik Norrgard med sin imponerande gös på 102 centimeter.
Vertikalfiskad jättegös på över 12 kilo

Den största vertikalgös som någonsin tagits i vårt östra grannland är ett faktum. Den finska monstergösen vägde 12,3 kilo och mätte dryga metern.

Fisken föll för en 8-tums Twin Teez i färgen ”Alabama” och bjöd Westinfiskaren Jan-Erik Norrgard på en lång, tung och spännande fajt. Efter ett par snabba bilder återutsattes den varsamt. Vilken praktpjäs!

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta