Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Mathias Arnham
En läcker, leopardmönstrad och vild regnbåge återfår friheten. Foto: https://vimeo.com/flyoutmedia
Vilda ythugg på Aniak river

Fisket med ytgående musimitationer gör sig minst sagt bra på film. Här kommer ett smakprov från fiskeguiderna på Aniak river – håll i hatten för här går det vilt till.
Följ med gänget på Fly Out Media till Western Alaska och floden Aniak. Här presenterar man med fördel en fluga på ytan och då snackar vi inte om en liten nattsländeimitation utan en rejäl kluns, helst i form av en mus. De leopardmönstrade regnbågarna är filmens huvudrollsinnehavare – fiskarna stoltserar med explosivitet, elegans och kampvilja. Den här knappa fem minuterna lämnar ingen flugfiskare oberörd. Visst blir man sugen?

Relaterad nyhet från din region
18 minuter sedan Sverige Robert Westin
Är du sugen på sej? Från den 15 juli får vissa svenskar åka till Norge för fiskesemester. Foto: Robert Westin.
Norge öppnar försiktigt upp gränsen för turister

Från den 15 juli gäller nya inreseregler till Norge. Många svenska lax- och havsfiskare har väntat med spänning på vad detta kommer att innebära. Fiskejournalen har svaret.

Fram till den 15 juli har det varit svårt att passera den norska gränsen. Få anledningar har gett grönt ljus för att passera gränsen. Två exempel har varit om man jobbar- eller om man äger hus i Norge.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 så har Norge valt att stoppa alla turister, till många svenska sportfiskares förtret.

Nu har den norska regeringen meddelat att man försiktigt kommer att öppna upp gränsen från den 15 juli. Även för turister.

På grund av smittspridningen i Sverige så har man bedömt att svenska som bor i Blekinge, Kronoberg och i Skåne är välkomna utan att behöva sitta i karantän.

Den norska regeringen påpekar att dom håller koll på läget och om smittspridningen skulle öka i något av dessa län så kan nya regler införas.

Här kan du läsa om vilka regler som gäller för människor som vill turista i Norge.

Du kanske även gillar detta