Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinn fiskeresa för fyra!

Fiskejournalen erbjuder givetvis en fiskeresa. (Foto: Martin Falklind)

Just nu pågår en tävling ute i butikernas tidningshyllor, där du kan vinna massor av osannolika upplevelser. Har du köpt två tidningar där du hittat tävlingssymbolen här ovanför, så har du chansen på 28 olika upplevelser.
Köper du två tidningar som bär på den gula kampanjettiketen har du chansen att vinna någon av de generösa vinsterna. Väljer du vinsten från Fiskejournalen så kan du ta med dig tre vänner på två dagars storrödingfiske till Tjärnheden utanför Abborrträsk. Guiderna kommer från Natursafari och Fiskejournalen.
För att tävla och kolla in alla vinsterna, gå in på den här länken.
http://tidningarfordig.se/tavling/
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Robert Westin
Markägaren Peter Gerdtsson kör fram natursingel med sin Lamborghinitraktor till en av de nya lekbottnarna i Ståstorpsån. Foto: Ebbe Berglund
Ståstorpsån restaureras

En av de så kallade Trelleborgsåarna, Ståstorpsån, ska restaureras på initiativ av markägarna i ett nystartat vattenvårdsprojekt. Enligt Sportfiskarna är planen att hela vattendraget ska återställas.

Ståstorpsån utgör tillsammans med de övriga vattendragen kring Trelleborg grundbulten för ett av landets bästa kustfisken efter havsöring. Vattendragen är mycket produktiva men samtidigt hårt påverkade av olika former av markanvändning. Nu skall dom återställas.

Hela vattendraget ska återställas genom bland annat anläggande av svämzoner och våtmarker. I projektet skall också lek- och uppväxtområden för fisk återställas.

Först ska en visningssträcka iordningställas. Detta görs för att ge en bild av hur vattendraget kommer att se ut när restaureringen är klar.

Sportfiskarna är nu i full färd med att, tillsammans med markägaren, anlägga lekbottnar och uppväxtmiljöer för främst havsöring. Sammanlagt kommer mellan 50 och 100 ton sten och lekgrus att läggas ut. Det kommer även att läggas ut död ved och i höst kommer plantering av al och andra trädslag att göras.

Du kanske även gillar detta