Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Ännu en återfångst

Här har vi ännu en återbrukad storgädda. Viktor Dehner fångade den fina 107-centimetaren två gånger – med en veckas och några hundra meters mellanrum.
Viktor, som bor i Siljansnäs, gör entré i 100-klubben med att anmäla tre gäddor, fångade i början av mars. Möjligen är hans anmälningar ett resultat av att han fiskar tillsammans med 100-klubbsspecialisterna i Team Perax.
Den 4 mars var gänget ute på Siljan – men fisket var minst sagt trögt. Fyra personer lyckades på hela dagen lura en enda gädda att hugga och den fick Viktor. 107 centimeter och 8,9 kilo, konstaterade han innan gäddan fick simma tillbaka.
En vecka senare var gänget ute igen. Fisket var då betydligt bättre och alla fick fisk. Fyra till Viktor, varav två klarade gränsen: 100 och 107 centimeter. 107-centimetaren var alltså samma fisk som varit uppe en vecka tidigare, då i ett hål tvåhundra meter längre in.

Så visst fungerar det att släppa tillbaka gäddorna, om man gör rätt. Att göra rätt kan man lära sig på Sportfiskemässan i Jönköping. Då kommer Team Perax att finnas på stora scenen hos Fiskejournalen och demonstrera hur man bäst hanterar stora gäddor utan att skada dem.
Svenne Andersson

Viktor Dehner med gäddan som varit uppe två gånger med en veckas mellanrum.

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta