Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Sommarlovet är högtid för fiske. Håll utkik efter aktiviteter nära dig.
Äntligen sommarlov – hugg till på fiskeäventyret direkt!

Sommarlovet rivstartar för ungdomar som tycker om att fiska. Dels så har den riksomfattande tävlingen Artjakten startat, och nu bjuds det in till Sommarlovsfiske på flera orter.

Att fiska är både roligt – och ganska ofta helt gratis. Organisationen Sportfiskarna bedriver ett omfattande arbete för att introducera ungdomar i både sportfiske och fiskevård, och deras personal i Jönköping rivstartar nu sommarlovet. De bjuder alla lovlediga barn och unga på ett spännande fiske på fem olika orter, nämligen Vetlanda, Linköping, Tranås, Värnamo och Jönköping. Oavsett om du vill vässa dina fiskekunskaper eller testa på fiske för första gången, så är detta aktiviteten för dig, meddelar de på sin hemsida.

Det är som sagt helt gratis, och det finns både flytvästar och fiskeutrustning att låna på plats.

Dessa tider gäller:

Vetlanda 19 och 20 juni klockan 09.00-14.00 Grumlan, Östanå vid båtbryggorna. (Arrangeras med Njudungsfiskarna, Vetlanda kommun). Linköping 24 och 25 juni klockan 09.00-14.00. Stångån, Tannefors sluss. (Arrangeras med Östergötlands distrikt, Linköping kommun). Tranås 6 augusti klockan 09.00-14.00. Svartån, vid stadshuset. (Arrangeras med Tranås Sportfiskeförening och Tranås kommun). Värnamo 7 augusti klockan 09.00-14.00. Prostsjön, samling vid badplatsen. (Arrangeras med Värnamo kommun). Jönköping 8 augusti och 12-15 augusti klockan 09.00-14.00. Munksjön, klubbhusgatan 5, JSFK klubbstuga. (Arrangeras med Jönköping Sportfiskeklubb och Jönköping kommun)

Kontakt: Hanna Eriksson, 073-710 66 40, hanna.eriksson@sportfiskarna.se

Läs om Artjakten här – och hur du deltar!

Äntligen dags för Artjakten – häng med på äventyret!

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta