Just nu:
Annons

Nyheter

7 månader sedan Sverige Anders Lundin
Det var festligt bland flugbindare och betesbyggare på Bait Bash/Flyfest. Foto: Alexander Pollack
Bait Bash – kreativa sportfiskare på bettet!

Det är ingen överdrift att utnämna mässan Bait Bash/Flyfest till sportfiskarnas snickarverkstad nummer 1. Betesbyggare och flugbindare från hela landet möttes upp i Karlstad för att umgås genom sin favoritsysselsättning.

Nöjesfabriken i Karlstad sprudlade av kreativitet under två dagar, och det är exakt den typen av sammankomster som efterfrågas denna årstid, då många ställt undan fiskespöna och istället hittar inspiration genom att se över sin fiskeutrustning, och kanske förgylla den med egentillverkade alster.

En av många besökare som botaniserade i djungeln av beten, flugor och fiskeentusiaster var Alexander Pollack, och det är han som här bjuder på några bilder och intryck från mässan.

– Det var väldigt mysig, och det blir lätt så eftersom som alla som kommer dit är väldigt intresserade. Det handlar om att prata och umgås med likasinnade, säger Alexander.

Han uppskattar att det var över 1 000 besökare under de två dagarna, och att folk verkade nöjda med försäljningen.

– Jag hade min egen monter med gäddbeten, och jag är nöjd med intresset. Det var bra snurr och fin försäljning.

Alexander tillhör dock inte den kategorin sportfiskare som tar ett vinteruppehåll. Tvärtom så utnyttjar han den klena vintern och kör fullt ut på Vänern, som ligger öppen just nu.

– Det är kul med ismete också, men för min del gör det inget att Vänern ligger öppen, eftersom jag kan köra året runt då, säger Alexander Polack.

Många av utställarna och betesbyggarna kommer naturligtvis att dyka upp på Sportfiskemässan i Stockholm i slutet av mars. Det kommer även att bjudas på mycket sportfiske under Båtmässan i Göteborg kommande söndag, då bland annat Anders Holm och Martin Falklind från Fiskejournalen snackar fiske på scenen.

 

 

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta