Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Bättre koll på vindarna

Sjöfartsverket erbjuder nu en gratis tjänst på nätet där du kan se vindförhållanden och vattenstånd kring våra kuster och i de stora sjöarna.
För alla oss som gärna tillbringar vår tid på sjön är det en fantastisk tjänst som ökar säkerheten i vår hobby. Du kan se hur mycket det blåser just nu, men du kan också se hur tendensen är – ökar eller minskar vinden?  Det är naturligtvis fortfarande lika viktigt att man kollar även kollar sjöväderprognosen innan man ger sig ut. Första gången du loggar in på vindtjänsten, som heter Viva, måste du ladda ner en plug-in. Gå in här http://www.sjofartsverket.se/ och klicka på vind- och vatteninfo.
Anders Nicander

Blåser det upp – eller mojnar? Svaret på frågan har stor betydelse för alla sportfiskare som tänker sig ut på stora vatten. (Foto: Anders Nicander)

Blåser det upp – eller mojnar? Svaret på frågan har stor betydelse för alla sportfiskare som tänker sig ut på stora vatten. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
56 minuter sedan Sverige Robert Westin
Sportfiskarna tydligör organisationens ställning kring sillfisket i Östersjön. Foto: Sportfiskarna
Sportfiskarna uttalar sig med anledning av MSC-certifieringen av sill och strömming i Östersjön

Igår rapporterade Fiskejournalen om den kritiserade MSC-certifieringen av sill och strömmning i Östersjön. Nu har organisationen Sportfiskarna uttalat sig i frågan.

Uttalande med anledning av MSC-certifieringen av sill och strömming i Östersjön som idag blivit känd:

– Sportfiskarna har under många år arbetat för att flytta ut trålgränsen och vi har tydligt uttryckt vår kritiska hållning till det storskaliga pelagiska fiske som nu bedrivs i Östersjön på sill och strömming. Pelagiskt fiske är inte i sig nödvändigtvis negativt för fiskbestånd men just det aktuella fisket i Östersjön påverkar, av allt att döma, de kustnära bestånden och den ekologiska balansen i Östersjön på ett klart negativt sätt, säger Joakim Ollén, Sportfiskarnas förbundsordförande, och Sten Frohm, generalsekreterare, i ett gemensamt uttalande.

De avslutar med att bekräfta;

– Våra krav på en utflyttning av trålgränsen och införande av fredningsområden i Östersjön kvarstår!

Du kanske även gillar detta