Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Torbjörn ”Buster” Odén med sitt personliga rekord på 15,7 kilo. Foto: Kristian Keskitalo
Busters brutala gädda: "Den fetaste vi någonsin sett"

När rutinerade Torbjörn ”Buster” Odén rapporterar om ett personligt rekord för gädda så vet vi att ribban ligger väldigt högt. Men att den skulle väga så mycket som 15.7 kilo var en överraskning även för honom själv.

Det var två laddade och rutinerade gäddjägare, Kristian Keskitalo och Torbjörn ”Buster” Odén, som satte kursen mot en av sina favoritplatser för några dagar sedan, med förhoppningen att åtminstone en 10-plussare skulle så syna håven. Det blev dubbelt upp – med råge. Först landades en 7-kilos, därefter en 9-kilos och sedan en 10.4-kilos på 117 centimeter.

Det som sedan inträffade kommer inte någon av dem att glömma i första taget. ”Buster” fick ett hårt och tungt hugg, och i slutet av linan satt ett personligt rekord på 15,7 kilo och 121 centimeter. En gäddmadam i absolut toppkondition, som var den fetaste de någonsin beskådat.

En klassisk fråga är naturligtvis hur det kändes att drilla en sådan fisk?

– Ja, en bra fråga, nog mest nervöst. Hon var grymt stark och gjorde flera långa rusningar, och jag fattade inte hur stor hon var förrän hon låg på måttbrädan, säger Torbjörn ”Buster” Odén till Fiskejournalen.

Att det dessutom var en egentillverkad röd/svart Lazy Jerk som lockade gäddan till hugg var naturligtvis en bonus.

– Det var kul! Jag gillar verkligen att göra grejer som andra får fisk på och inspirera folk, hälsar en glad Torbjörn ”Buster” Odén.

För en kort tid sedan fick Kristian Keskitalo en gädda som nästan var i samma klass, vilket ni kan läsa om här nedan!

Keskitalos koloss blev finalen på en fantastisk fisketur

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Robert Westin
Markägaren Peter Gerdtsson kör fram natursingel med sin Lamborghinitraktor till en av de nya lekbottnarna i Ståstorpsån. Foto: Ebbe Berglund
Ståstorpsån restaureras

En av de så kallade Trelleborgsåarna, Ståstorpsån, ska restaureras på initiativ av markägarna i ett nystartat vattenvårdsprojekt. Enligt Sportfiskarna är planen att hela vattendraget ska återställas.

Ståstorpsån utgör tillsammans med de övriga vattendragen kring Trelleborg grundbulten för ett av landets bästa kustfisken efter havsöring. Vattendragen är mycket produktiva men samtidigt hårt påverkade av olika former av markanvändning. Nu skall dom återställas.

Hela vattendraget ska återställas genom bland annat anläggande av svämzoner och våtmarker. I projektet skall också lek- och uppväxtområden för fisk återställas.

Först ska en visningssträcka iordningställas. Detta görs för att ge en bild av hur vattendraget kommer att se ut när restaureringen är klar.

Sportfiskarna är nu i full färd med att, tillsammans med markägaren, anlägga lekbottnar och uppväxtmiljöer för främst havsöring. Sammanlagt kommer mellan 50 och 100 ton sten och lekgrus att läggas ut. Det kommer även att läggas ut död ved och i höst kommer plantering av al och andra trädslag att göras.

Du kanske även gillar detta