Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Gösrikt vatten. Zon 1 i Säffle är Byälvens mest eftertraktade sträcka och erbjuder i år 20 fiskeplatser. Endast en fiskare per dag får fiska på respektive plats och högst ett handredskap får användas. Foto: Emanuel Andersson 
Efterlängtad göspremiär i Säffle

I dag öppnar årets gössäsong i centrala Säffle. Premiären sker senare en vanligt och förhoppningsvis har de nya reglerna gynnat gösen.

Åtstramningen av reglerna, som orsakats av olovligt fiske på gös genom Säffle, har delvis inneburit totalt fiskestopp på vissa sträckor. Men i dag är åter fiske möjligt och de mest eftertraktade platserna lär snabbt fyllas på.
Göspremiären brukar bli en riktig folkfest och riktar sig till alla oavsett fiskeerfarenhet. Säffle Sportfiskeförening ansvarar för programmet i samarbete med Säffle kommun och Länsstyrelsen.

Startskottet går klockan 10, då försäljning av fiskekort drar igång. Även prova-på-fiske erbjuds, liksom bland annat musikunderhållning, tipspromenad och information från Länsstyrelsen och Säffle Sportfiskeförening.

Se hela programmet här.

Vi önskar fiskare och arrangörer en trevlig dag och kommer med en premiärrapport i morgon.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Robert Westin
Glenn Svensson med sin praktgös. Foto: Alexander Johansson.
Glenn tog stor gös från fiskekajak

Sent en natt i juli sitter Glenn Svensson i sin fiskekajak på en sjö i Småland. Efter några timmars fiske suger det till hårt i spöt.

Glenn Svensson och Alexander Johansson fiskar ofta tillsammans. Dom har under en längre period fiskat ett vatten som dom ansett har stor potential. Kring 300 timmar har dom lagt på denna sjö. Denna kväll, den 11 juli, hade dom båda tagit med sina fiskekajaker.

– Under detta år har vi fiskat många pass i samma sjö. Vi har försökt att hitta ett mönster för när man ser stor fisk och när dem hugger. Jag och Alexander har också lärt oss vart i sjön man skall fiska för att hitta större fisk, säger Glenn till Fiskejournalen.

När dom kajakfiskande kompisarna kom in i ett område som är fem meter djupt får Glenn syn på en fisk som ligger när botten. Efter ett tag så högg det hårt i Glenns spö, det blir tvärstopp.

– Det blåste relativt mycket. Så trixet var att placera jiggen rätt, säger Glenn till Fiskejournalen.

Efter en 10 minuters fight så kommer gösen upp till kajaken och Glenn kan håva den. Han skriker av lycka när han inser hur stor fisken verkligen är.

Gösen vägde otroliga 11 220 gram, fördelat på 95 cm. Detta är en av dom tyngsta svenska gösarna i år och även troligt den tyngsta som är tagen från kajak under 2020.

Du kanske även gillar detta