Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
Claes "Svartzonker" Claesson är just nu vår mest kända gäddfiskare och betesdesigner.
Fiska storgädda med Svartzonker

Är du sugen på att testa på fisket efter riktigt stor gädda på klassiska Rügen och samtidigt få hänga lite med Claes ”Svartzonker” Claesson? Kika på det här erbjudandet
Har du möjligheten att göra en snabb rockad i almanackan så kanske det här kan var något för dig. Fisket på Rügen har under vintern varit lysande då flera stora gäddor över 120 centimeter har fångats. Med anledning av sent avhopp har vi en plats kvar till vår resa som går av stapeln 28-30 januari.

Med på resan är inte mindre än Sveriges kändaste gäddfiskare och betestillverkare – Claes ”Svartzonker” Claesson.

Med på resan är inte mindre än Sveriges kändaste gäddfiskare och betestillverkare – Claes ”Svartzonker” Claesson. Skynda dig att boka så kan platsen bli din. Först till kvarn.

Drömmen är att fånga en sådan här pjäs – chansen är stor om du följer med oss till Rügen.

Detta ingår:
Tre dagars guidat fiske, boende, frukost och matsäck. Fiska och umgås med Svartzonker.

Ingår inte:
Resan dit och fiskekort ingår inte. (Vi hjälper gärna till med samåkning och liknande).

Pris: 5 800 kronor

Anmäl dig redan nu så kontaktar vi dig med ytterligare info. Skriv till: rugen@fiskefeber.se

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Robert Westin
Sportfisket är nu godkänt för friskvårdsbidrag. Foto: Robert Westin.
Sportfiske godkänt för friskvårdsbidrag

Efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen så konstaterar nu Skatteverket att sportfisket också är godkänt för friskvårdsbidrag.

Nu utökas aktiviteter som kan bekostas av friskvårdsbidraget. Dom nya domarna innebär att sportfiske och andra naturupplevelser ingår. Bidraget kan användas för startavgifter i fisketävlingar, hyra av fiskeutrustning, kursavgifter och fiskekort.

– Äntligen! Att sportfiske är en friskvårdsaktivitet har det aldrig varit någon tvekan om för oss 1.6 miljoner svenskar som fiskar varje år. Det är nu mycket glädjande att äntligen få beskedet att kostnaden för fiskekort är berättigade till bidrag, säger Thomas Abrahamsson som driver iFiske.se, till Fiskejournalen.

Nytt är också att mer avancerade kurser ingår. Att deltagaren tränar sina färdigheter är inget hinder för skattefritt friskvårdsbidrag, så länge aktiviteten också ger motion. Det är inte heller något hinder att det krävs särskild utrustning, om den går att låna eller hyra.

– Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Nu gäller det även fritidsaktiviteter med inslag av motion. Det centrala är att motion skall ingå. Om man hyr en fiskeguide för ett fiske i fjällen så ingår motion efter som att man vandrar efter vattendraget. Men om man hyr en fiskeguide där man sitter i en båt en hel dag så är min bestämda uppfattning att motion inte ingår och då kan man inte heller använda friskvårdbidraget, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, till Fiskejournalen.

Friskvårdsbidraget kan inte användas för att köpa utrustning eller för att betala personliga medlemsavgifter i föreningar eller andra sammanslutningar.

Det kan heller inte användas för att hyra redskap för aktiviteter på egen hand, alltså om man organiserar fisket själv. Men om man köper en organiserad aktivitet där motion ingår så får man använda friskvårdsbidraget, till exempel vid en fiskekurs eller ett guidat fiske där vandring ingår.

Du kanske även gillar detta