Köp det här. Vi säljer dom populäraste modellerna från alla leverantörerna till ett bra pris.
Mjukbeten och olika typer av jiggar är oerhört populärt till predatorfiske. I vårt sortiment hittar du allt från pyttesmå insektsimitationer till stora tork- och hälleflundrajiggar och allt däremellan. En trend senare år är det moderna abborrfisket, eller finessfiske som det ofta kallas. Tekniker som Carolina/Texas, neko, dropshot och fiske med olika typer av kräftbeten har tagit Sveriges abborrfiskare med storm. Fiskejournalen har har givetvis hakat på trenden och i vårt lager finner du över tusen olika typer av jiggar och mjukbeten- välj och vraka! Köp på dig en gammal trotjänare eller hitta en ny favorit.
Läs merFörminska text
Guide: Välja betesfärg
Guide: Rigga stora gummibeten
Alla filter
Vad ska du fiska?
Här har vi delat in produkterna efter vilken fisk du vill få på kroken. Vi har utgått från vad tillverkarna uppgett, men även av erfarenhet vad som brukar funka. Listan kan nästan göras hur lång som helst och mycket fungerar till fler arter än vad vi har uppgett, så var inte rädd att prova dig fram.
Längd på bete Anger inom vilket spann betets längd är.
Storlek på jiggskalle
Vilken storlek på jiggskalle med krok ska jag ha?
Här är en simpel guide för dig som undrar vilka jiggskalle med krok som passar till vilka jigglängder. Det som avgör vilken jiggskalle som ska användas är krokstorleken, då den avgör vart på jiggkroppen kroken kommer ut ur jiggen. Sedan kan man välja olika vikt på jiggskallen beroende på hur djupt man vill att jiggen ska gå, eller form som passar olika fiskemetoder olika bra.
Det finns även andra typer av jiggskallar utan krok så kallade "Screw-In-Heads" som oftast används vid gäddfiske där de minsta storlekarna passar jiggar från ca. 13-14 cm och uppåt.
Krokstorlek
Jigglängd
1/0
ca. 3 till 5 cm
2/0
ca. 4 till 6 cm
3/0
ca. 6 till 7 cm
4/0
ca. 8 till 9 cm
5/0
ca. 9 till 11 cm
6/0
ca. 11 till 14 cm
7/0
ca. 12 till 14 cm
8/0
ca. 14 till 18 cm
10/0
ca. 18 till 24 cm
12/0
ca. 25 till 30 cm
Varumärke
Fiskedjup
Vad betet väger
Här har vi valt att dela in betena i olika viktgrupper på samma sätt som vi angett spön i olika kastviktgrupper för att underlätta för dig i denna djungel.
Ultralätt finns de allra lättaste betena som oftast väger något enstaka gram.
Lätt så hittar du många av de beten som används för fisket efter abborre med mindre mjukbeten, småvobbler och spinnare.
Lätt- medium och Medium innehåller de flesta vanliga beten i den mellersta viktklassen - skeddrag, vobbler, spinnare och andra beten avsedda för allt från havsöring till lättare gäddfiske.
Tungt ett vanligt mått för gäddfiske.
Extra tungt och Supertungt innefattar beten för t.ex. havsfiske och det tyngre gäddfisket.