Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Fiskejournalen
Fler läser Fiskejournalen.
Fiskejournalen är Sveriges största fristående fisketidning

Den senaste Orvestomätningen visar att fiske- och jakttidningar i allra högsta grad lever i print. Allt fler vill hålla en Fiskejournalen i handen.

Den senaste Orvestomätningen (Räckviddsutveckling 2011:2 –2020:1) kom nyligen och visar att intresset för fiske- och jaktmagasin fortsatt ökar. För Fiskejournalens del ökade läsningen av varje nummer till 80 000 från förra årets 68 000. Det gör den till Sveriges största fristående sportfisketidning. Det är också den högsta siffran sedan 2017.

Både jakt och fiske går framåt. Tidningen Jaktjournalen ökade till 78 000 från förra årets 69 000. Det gör den till Sveriges största obundna jakttidning och Sveriges näst största om man räknar med förbundstidningarna.

För första gången på länge var Jaktmarker & Fiskevatten med och den når 75 000 läsare.

Allt om Flugfiske var inte med i mätningen.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta