Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Lundin
Fiskekväll i Östersund med jättefiskar i fokus

Sportfisket är på stark frammarsch i Jämtland, och Sportfiskarna kommer att öppna ett kontor i regionen inom kort. Nu laddas det upp inför etableringen med en fiskekväll i Östersund, där jättefiskar står i fokus.

Det blir en helkväll på Storsjöteatern tisdag 15 oktober, där Sportfiskarna bjuder på föreläsningar, filmvisning och fiskesnack!

Jämtland är känt för att vara storöringarnas hemvist, och såklart kommer bland annat Storsjöns prickiga invånare att uppmärksammas.

Oscar Trowald från Sportfiskarna kommer även att föreläsa om de största gäddorna genom tiderna, och såklart kommer specimenfiskaren Kalle Maripuus jättegädda från Landösjön på 20,02 kilo att nämnas i sammanhanget. Hur den fångsten gick till kan ni läsa om här i Fiskejournalen!

Sportfiskarna hälsar att det kommer att finnas flera utställare på plats, och att de gärna svarar på frågor om allt från fjällfiske till det senaste inom flugfiskeutrustning.

Allt om evenemanget hittar ni här!

Läs även om den gigantiska gäddan som nyligen fångades i Tjeckien. Frågan är om det är nytt världsrekord eller inte?

Nytt världsrekord på gädda?

 

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Holm
Bild från tonfiskprojektet 2017, när en av de stora tonfiskarna drillas. Foto: Martin Falklind
Tonfiskar siktade utanför Varberg

Under torsdagen observerade en av Fladenbåtarna, som var ute för att fiska makrill, flera blåfenade tonfiskar vid Lilla Middelgrund.

Det var gänget på Falkskär II som fick göra den häftiga observationen när de fiskade makrill vid Lilla Middelgrund, utanför Varberg. Vid 17-tiden dök plötsligt tonfisk upp och avbröt makrillfisket. Alexander Oriz var kapten under turen.

– Däcksman och två kunder såg tydligt en stor tonfisk som var uppe med hela kroppen över ytan cirka 150 meter från båten. Utöver detta observerade jag samtidigt tre stora plask i samma område, berättar Alexander Oriz till Fiskejournalen.

I området fanns ovanligt stora mängder sill, en mängd som han noterar vara unik för i år. Sillstimmen lockar också till sig stora mängder måsar vilket kan vara värt att hålla utkik efter till havs – då kan tonfisken finnas i närheten.

Längden på den hoppande tonfisken uppskattas till 2-2,5 meter. Observationen under torsdagen är inte den första för året.

– Detta är andra gången vi siktar tonfisk utanför Varberg. Den 27/6 siktade jag ett par hoppande tonfiskar endast några sjömil utanför Varberg, på väg ut till Middelgrund, säger Alexander Oriz till Fiskejournalen.

Årets tonfiskprojekt på västkusten, då tonfisk fångas och märks i forskningssyfte genom SLU, drar igång den 22 augusti och beräknas pågå ett par veckor beroende på väder och hur många tonfiskar de anmälda teamen lyckas märka.

Du kanske även gillar detta