Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige
Fiskekväll i Östersund med jättefiskar i fokus

Sportfisket är på stark frammarsch i Jämtland, och Sportfiskarna kommer att öppna ett kontor i regionen inom kort. Nu laddas det upp inför etableringen med en fiskekväll i Östersund, där jättefiskar står i fokus.

Det blir en helkväll på Storsjöteatern tisdag 15 oktober, där Sportfiskarna bjuder på föreläsningar, filmvisning och fiskesnack!

Jämtland är känt för att vara storöringarnas hemvist, och såklart kommer bland annat Storsjöns prickiga invånare att uppmärksammas.

Oscar Trowald från Sportfiskarna kommer även att föreläsa om de största gäddorna genom tiderna, och såklart kommer specimenfiskaren Kalle Maripuus jättegädda från Landösjön på 20,02 kilo att nämnas i sammanhanget. Hur den fångsten gick till kan ni läsa om här i Fiskejournalen!

Sportfiskarna hälsar att det kommer att finnas flera utställare på plats, och att de gärna svarar på frågor om allt från fjällfiske till det senaste inom flugfiskeutrustning.

Allt om evenemanget hittar ni här!

Läs även om den gigantiska gäddan som nyligen fångades i Tjeckien. Frågan är om det är nytt världsrekord eller inte?

Nytt världsrekord på gädda?

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta