Den magiska trippeln i svenska fjällen är öring, röding och harr över 1 kilo. Den som vill försöka toppa den anrättningen kan bege sig till Guatemala och göra som John M. Cole, nämligen att fånga segelfisk, blå marlin och strimmig spjutfisk på samma fiskeresa. " />
Annons
Han lyckades med den magiska trippeln på flugspö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
John M. Cole, till vänster, med en av fiskarna i sin imponerande grand slam. Foto: Från IGFA
Han lyckades med den magiska trippeln på flugspö

Den magiska trippeln i svenska fjällen är öring, röding och harr över 1 kilo. Den som vill försöka toppa den anrättningen kan bege sig till Guatemala och göra som John M. Cole, nämligen att fånga segelfisk, blå marlin och strimmig spjutfisk på samma fiskeresa.

Vad sägs om segelfisk på flugspö? Foto: Från IGFA

Det är organisationen IGFA som meddelar att de fått in en smått historisk trippel, som borde göra varje flugfiskare blå av avund. John M. Cole lyckades alltså med konststycket att fånga tre av havets giganter på fluga under en och samma fiskeresa, alltså segelfisk, blå marlin och strimmig spjutfisk. Det hela skedde i november, och platsen för skådespelet var utanför Guatemalas västkust. Tidigare har, enligt IGFA, bara en person tidigare lyckats med bedriften att fånga dessa tre arter på flugspö.

Exakt vilken typ av bete som fiskarnas fångades på framgår inte, men vi förutsätter att det inte rörde sig om en Red Tag i storlek 14 …

Läs mer färsk fiskeinspiration i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/ida-iggbom-kastar-loss-med-skitfiskepodden/

Relaterad nyhet från din region
54 minuter sedan Sverige Anders Holm
Flytvästar återkallas. Jula är återförsäljare för de tre till vänster och Bauhaus är återförsäljare för den högra.
Fler flytvästar återkallas

I augusti rapporterade Fiskejournalen om att Biltema återkallade flytvästar. Nu återkallas också flytvästar hos Jula och Bauhaus.

Det är uppblåsbara flytvästar från Marine Pool som återkallas för åtgärd. Anledningen till återkallelsen är att flytvästarna saknar låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur och därför riskerar att inte blåsa upp sig. Återförsäljare för dessa flytvästar är kedjorna Jula och Bauhaus. Modellerna det gäller är Classic 150N och Aero plus 165N på Jula. På Bauhaus handlar det om räddningsväst automatisk nautic 150N (artikelnummer 4056459380121).

Berörda flytvästar är tillverkade före 2020 och tillverkningsår finns angivet på etiketten på flytvästens insida. Åtgärden är ett krav från Konsumentverkets enhet för produktsäkerhet och gäller för samtliga uppblåsbara flytvästar på marknaden. Ett beslut från EU-kommissionen 2019 gör att flytvästar som säljs måste ha säkrade gaspatroner. ”Många flytvästar hos konsument har dock fortfarande osäkrade gaspatroner” skriver Konsumentverket.

Du kanske även gillar detta