Just nu:
Annons

Nyheter

7 månader sedan Sverige Anders Lundin
Ida Iggbom brinner för fisket – och startar nu Skitfiskepodden. Foto: Privat
Ida Iggbom kastar loss med Skitfiskepodden

Det finns en guldgruva med coola fiskeprofiler, både kvinnor och män, som förtjänar att lyftas och få inspirera andra. Det är grundtanken med Ida Iggboms nya satsning Skitfiskepodden.

Flera av er kanske känner igen Ida Iggboms namn från bland annat Tjejfiskepodden. Skitfiskepodden är hennes nya solosatsning, där syftet är att få fler att intressera sig för fisket och att genom podden inspirera andra att våga ge sig ut till våra vatten.

– Jag har alltid brunnit för fiske, i både mindre och större skala. Uppväxt på en Skärgårdsö har alltid havet funnits nära. När jag flyttade till Luleå för 8 år sedan och hittade flugfisket så var jag fast. I dag går all extra tid utöver familjen till fisket och jag har blivit riktigt biten, nästan lite sjukligt sådär, berättar hon för Fiskejournalen.

Ida sätter även värde i att podden är helt reklamfri och osponsrad. Den ska inte handla om konsumtion utan om inspiration. Väljer hon att prata om något i podden så är det för att hon gillar det på riktigt.

– Sveriges natur är så fantastisk och inbjuder till så många fina upplevelser och kan jag genom podden få någon att ge sig ut så är jag nöjd, konstaterar hon.

Hennes podcast finns på bland annat Spotify, Apple podcasts, Breaker och avsnitten kommer ut med jämna mellanrum. När ett nytt avsnitt är på väg ut annonserar hon det på instagram @iggfish och på @skitfiskepodden.

Bara att söka och lyssna med andra ord!

Läs om fler inspiratörer i norra Sverige:

https://www.fiskejournalen.se/rodingrallyt-inlett-mattias-omma-vet-hur-de-stora-ska-tas/

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Holm
Bild från tonfiskprojektet 2017, när en av de stora tonfiskarna drillas. Foto: Martin Falklind
Tonfiskar siktade utanför Varberg

Under torsdagen observerade en av Fladenbåtarna, som var ute för att fiska makrill, flera blåfenade tonfiskar vid Lilla Middelgrund.

Det var gänget på Falkskär II som fick göra den häftiga observationen när de fiskade makrill vid Lilla Middelgrund, utanför Varberg. Vid 17-tiden dök plötsligt tonfisk upp och avbröt makrillfisket. Alexander Oriz var kapten under turen.

– Däcksman och två kunder såg tydligt en stor tonfisk som var uppe med hela kroppen över ytan cirka 150 meter från båten. Utöver detta observerade jag samtidigt tre stora plask i samma område, berättar Alexander Oriz till Fiskejournalen.

I området fanns ovanligt stora mängder sill, en mängd som han noterar vara unik för i år. Sillstimmen lockar också till sig stora mängder måsar vilket kan vara värt att hålla utkik efter till havs – då kan tonfisken finnas i närheten.

Längden på den hoppande tonfisken uppskattas till 2-2,5 meter. Observationen under torsdagen är inte den första för året.

– Detta är andra gången vi siktar tonfisk utanför Varberg. Den 27/6 siktade jag ett par hoppande tonfiskar endast några sjömil utanför Varberg, på väg ut till Middelgrund, säger Alexander Oriz till Fiskejournalen.

Årets tonfiskprojekt på västkusten, då tonfisk fångas och märks i forskningssyfte genom SLU, drar igång den 22 augusti och beräknas pågå ett par veckor beroende på väder och hur många tonfiskar de anmälda teamen lyckas märka.

Du kanske även gillar detta