Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige
Jaktia satsar på fiske

De som besökt Sportfiskemässan har kunnat se stora Jaktias stora banderoller över folkhavet. Den stoda kedjan inom jakt- och friluftsliv har beslutat om en storsatsning på sportfiske.
Satsningen är ett led i Jaktias försök att bli en av de ledande aktörerna inom ”outdoor” i Sverige. Nu i dagarna kommer man att öka sin butiksyta på olika ställen i Sverige med sammanlagt 3000 kvadratmeter. Inom kort öppnar man nya butiker i bland annat Lagan, Växjö och Nyköping.
– På alla orterna har vi fått superlägen och vi är laddade för att kunna ta hand om regionens alla jägare och sportfiskare, menar han. Jaktia visar sedan några år tillbaka upp en starkt växande distribution genom nya Jaktiabutiker runt om i landet, säger VD Lars Martinsson.

På Sportfiskemässan har man kunnat se att Jaktia kommer att saluföra alla de stora och kända varumärkena inom sportfiske.
Svenne Andersson

Jaktias banderoller ses vaja högt över Sportfiskemässan i Sundsvall.

Jaktias banderoller ses vaja högt över Sportfiskemässan i Sundsvall.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta