Annons
Johan drog drömgäddan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Robert Westin
Johan bände upp sin drömgädda. Foto: Privat
Johan drog drömgäddan

Johan Lindström Eriksson och två vänner besökte Arjeplog för att fiska gädda tillsammans med den notoriske storgäddmagneten Nicklas Hallnor. Andra fiskedagen uppfylldes en dröm för Johan.

Johan Lindström Eriksson från Enköping är en van gäddfiskare med fler än 50 gäddor som är längre än 100 centimeter. I slutet av juli besökte han Nicklas Hallnor i Arjeplog för några dagar med gäddfiske i kristallklara fjällvatten. Målet var drömgäddan.

Fisket var svårt första dagen men med en toppfisk på 117 centimeter var Johan nöjd. Andra fiskedagen var ännu segare. Det var långt mellan huggen men efter några timmars fiske så klev en stor fisk på.

– Vi gled in över en het spot, jag kastade ut. Jag hann bara göra ett fåtal vevtag innan hon klev på, säger Johan till Fiskejournalen.

Inför fiskeresan hade Johan köpt ett nytt spö så han hade svårt att bedöma gäddans storlek i början av fighten, även fast han kände att det var en bättre fisk. Efter en rusning så kom gädda upp till båten.

– När fisken blänkte till och visade sida så såg både jag och Nicklas att det var en bättre fisk. Jag hade fångat en 117 centimeters dagen innan, så vi såg direkt att denna var betydligt längre, säger Johan.

När gäddan skulle håvas så vart det problematiskt. Den stora håven var 100 centimeter gånger 100 centimeter men det räckte inte. Nicklas fick skaka till håven så att gäddan gled i. På grund av gäddans längd så la sig som en korv i håven.

– När vi lyfte upp fisken så tog den aldrig slut. Den la sig över nästan hela mätbrädan och passerade 133 centimeter, avslutar Johan Lindström Eriksson.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Flytvästar återkallas. Jula är återförsäljare för de tre till vänster och Bauhaus är återförsäljare för den högra.
Fler flytvästar återkallas

I augusti rapporterade Fiskejournalen om att Biltema återkallade flytvästar. Nu återkallas också flytvästar hos Jula och Bauhaus.

Det är uppblåsbara flytvästar från Marine Pool som återkallas för åtgärd. Anledningen till återkallelsen är att flytvästarna saknar låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur och därför riskerar att inte blåsa upp sig. Återförsäljare för dessa flytvästar är kedjorna Jula och Bauhaus. Modellerna det gäller är Classic 150N och Aero plus 165N på Jula. På Bauhaus handlar det om räddningsväst automatisk nautic 150N (artikelnummer 4056459380121).

Berörda flytvästar är tillverkade före 2020 och tillverkningsår finns angivet på etiketten på flytvästens insida. Åtgärden är ett krav från Konsumentverkets enhet för produktsäkerhet och gäller för samtliga uppblåsbara flytvästar på marknaden. Ett beslut från EU-kommissionen 2019 gör att flytvästar som säljs måste ha säkrade gaspatroner. ”Många flytvästar hos konsument har dock fortfarande osäkrade gaspatroner” skriver Konsumentverket.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta