Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Ännu ett monster har levererats från Lake Tazin. Foto: Privat
Kanadaröding som väger 19 kilo över svenska rekordet

Var ska sleven vara om inte i grytan? Fiskejournalen måste såklart rapportera om den här bjässen från världsrekordsjön Lake Tazin i Kanada.

Enligt lokala fiskecampen så vägde fisken hela 32,65 kilo.

Sjön är världskänd för både sina enorma kanadarödingar och gäddor. Under 2018 fångades det enligt fiskearrangören två gäddor över 23 kilo, men det är ändå för sina kanadicker som den är mest känd. Fisken på bilden fångades av en kanadensisk herre 29 juni, och är en av de tyngsta kanadarödingarna som fångats på spö, närmare bestämt 71 pound (32,65 kilo).

Den tyngsta kanadaröding som någonsin registrerats vägde 46,7 kilo, och fångades med nät 1961. Det svenska rekordet innehas av Rickard Linderot från Umeå, som fångade en grann fisk på 13 840 gram i västerbottniska Björkvattnet.

Spana in Lake Tazins hemsida själva för inspiration

Läs nedan om det svenska rekordet för kanadaröding:

Nytt svenskt rekord för kanadaröding

 

 

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Robert Westin
Torsken är en populär sportfisk. Kommer Havs- och vattenmyndighetens förslag att räcka? Foto: Anders Holm
Ytterligare förslag skall hjälpa torsken

Läget för den svenska torsken är allvarligt och så har det varit under en längre period. Nu har Havs- och vattenmyndigheten kommit med ytterligare förslag om hur torsken skall kunna räddas.

Fiskejournalen har vid flertalet tillfällen rapporterat att statusen för torsken i Östersjön är dålig. Det finns ett undantag i utveckling. Det är för torskbeståndet kring Ålandshav.

Även torskbestånden som finns vid Västkusten är hotade. Havs- och vattenmyndigheten föreslår nu flera olika åtgärder för att hjälpa den svenska torsken på traven.

– Förslagen handlar om att komma till rätta med den mångfald av bakomliggande orsaker, som gör att torsken mår så dåligt. Det handlar både om förslag som kan ge snabba resultat och förslag som kan komma åt underliggande problem så som klimatförändringar och döda havsbottnar, säger statssekreterare Gunvor G Ericson till SVT.

Några av förslagen är skonsammare fiske, åtgärder mot övergödning, minska förekomsten av spöknät och att minska skarv- och sälbeståndet i områden där torsken är svag.

Du kanske även gillar detta