Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige
Karp på grunt vatten

Karpfiske på extremt grunt vatten kräver taktiskt rävspel. (Foto: PO Johannesson)

I senaste Fiskejournalen tar PO Johannesson med oss på ett spännande smygfiske efter karp. Handfasta råd och mycket humor utlovas ­– både för nybörjare och proffs.
I Fiskejournalen nummer 7-8 tassar vi efter storfiskaren PO Johannesson när han smygfiskar efter karp. Artiklar med spännande läsning, humor och mycket bra tips är författarens signum och han viker inte av från linjen denna gången heller. PO bjuder på fadäser, medryckande händelser och 10 mycket bra tips för dig som vill prova på karpfiske.

Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta