Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige
Goldie Horn, ett av många beten som auktionerades ut. Tillverkat av Rockabilly Lures.
Livlinan igång – buda på Goldie Horn och andra vassa beten

Ett av årets mest angelägna evenemang inom sportfisket är nu igång. Livlinan är auktionen där du kan buda på superheta beten – till förmån för Barncancerfonden.

Goldie Horn från Rockabilly Lures.

Att fiskebranschen är väldigt pryltung skriver nog de flesta under på, men vissa prylar är guld värda i större sammanhang. Flera av Sveriges främsta betesbyggare auktionerar nu ut sina hantverk till förmån för Barncancerfonden, och som vanligt är det beten av guldklass.

Det hela sker alltså genom auktionen Livlinan på Tradera – som du hittar via denna länk!

Förutom betesbyggare så har även grundaren Janne Knutsson fått med sig flera stora sportfiskeprofiler, där man exempelvis kan ro hem guidade turer med Håkan Fransson och Mattias Holgersson.

Målsättningen är att samla in över 100 000 kronor, och som vanligt sticker några objekt lite extra. Ett av dem är betet Goldie Horn, som är signerat Kent Olsson, alias Rockabilly Lures. Betet är tillverkat av rådjurshorn och bladguld, och utgångsbudet ligger på 2 000 kronor.

Spetsigt bete från Jakob Lindahl, JL Lures.

Kent Olsson berättar själv om varför han stöttar Livlinan:

– Cancerforskning har alltid varit viktigt för mig, och jag har stöttat den i över 40 år. Jag lever själv med M-komponenter i blodet sedan några år tillbaka. Jag lämnar blodprov varannan månad, och lever i ständig oro, som är psykiskt påfrestande. Jag vet inte när beskedet kommer, att det blivit aggressivt. Det har de senaste åren blivit viktigare för mig att skapa något som finns kvar, även när inte längre jag finns kvar. Alltså mer kreativ konst, än ett bete som man fiskar med.

Så spana genast in Livlinan på Tradera du också!

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta