Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Är du sugen på att fånga så här fina abborrar? Lubbe visar vägen i hans senaste alster. Foto: Fiskkonservator
Lubbe släpper abborrfilm

Nu finns Lubomir ”Lubbe” Pytels senaste film om abborrfiske på Youtube. Titeln är A-borrar 1.7 och som vanligt bjuds det på humor, vassa tips och en hel massa hugg!

Lubbe ligger inte på latsidan och nu släpper han den fjärde delen i aboorrserien A-borrar.
– En abborrfilm per år har vi försökt att hålla sedan jag vann Fiskejournalens filmtävling med en abborrfilm 2010. Något som jag tycker vi lyckats hålla hyfsat bra. A-borrar 1.7 – som helt uppenbart har lika stor budget som Pirates of the Caribbean – är filmad under hösten, rätt så exakt vid denna tidpunkten förra året.

”Det fiskas dropshot och shadjigg på traditionell jiggskalle…”

Det fiskas dropshot och shadjigg på traditionell jiggskalle med mina egendesignade Fkp-Gear jiggar ”JigLure”, som får hjälpa till att fiska upp en hel drös av fina abborrar som fastnar på film till förhoppningsvis tittarnas förnöjelse när det på många håll i landet är slut på säsongen i öppet vatten, hälsar Lubbe.

Du har väl inte missat att Lubbe även gjort en film om fiskevård? Den kan du i så fall se här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Robert Westin
Sportfisket är nu godkänt för friskvårdsbidrag. Foto: Robert Westin.
Sportfiske godkänt för friskvårdsbidrag

Efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen så konstaterar nu Skatteverket att sportfisket också är godkänt för friskvårdsbidrag.

Nu utökas aktiviteter som kan bekostas av friskvårdsbidraget. Dom nya domarna innebär att sportfiske och andra naturupplevelser ingår. Bidraget kan användas för startavgifter i fisketävlingar, hyra av fiskeutrustning, kursavgifter och fiskekort.

– Äntligen! Att sportfiske är en friskvårdsaktivitet har det aldrig varit någon tvekan om för oss 1.6 miljoner svenskar som fiskar varje år. Det är nu mycket glädjande att äntligen få beskedet att kostnaden för fiskekort är berättigade till bidrag, säger Thomas Abrahamsson som driver iFiske.se, till Fiskejournalen.

Nytt är också att mer avancerade kurser ingår. Att deltagaren tränar sina färdigheter är inget hinder för skattefritt friskvårdsbidrag, så länge aktiviteten också ger motion. Det är inte heller något hinder att det krävs särskild utrustning, om den går att låna eller hyra.

– Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Nu gäller det även fritidsaktiviteter med inslag av motion. Det centrala är att motion skall ingå. Om man hyr en fiskeguide för ett fiske i fjällen så ingår motion efter som att man vandrar efter vattendraget. Men om man hyr en fiskeguide där man sitter i en båt en hel dag så är min bestämda uppfattning att motion inte ingår och då kan man inte heller använda friskvårdbidraget, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, till Fiskejournalen.

Friskvårdsbidraget kan inte användas för att köpa utrustning eller för att betala personliga medlemsavgifter i föreningar eller andra sammanslutningar.

Det kan heller inte användas för att hyra redskap för aktiviteter på egen hand, alltså om man organiserar fisket själv. Men om man köper en organiserad aktivitet där motion ingår så får man använda friskvårdsbidraget, till exempel vid en fiskekurs eller ett guidat fiske där vandring ingår.

Du kanske även gillar detta