Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige
Så tar du sutaren. Mårten Johansson visar tittarna hur det ska gå till. Foto: Från Youtube/Mårten Johansson
Mårten visar metoderna mot ett vassare mete

Mindre krångel och i stället mer tid med kroken i vattnet. Meteprofilen Mårten Johansson har ett tydligt koncept för ett lyckat fiske – som han gärna delar med sig av till andra.

Många har haft nytta av Mårten Johanssons tips genom åren, och nu släpper han en ny film under konceptet ”Mårten visar”. Den här gången är det sutare som är villebrådet, och han visar både grundläggande metoder samt visar lite personliga knep. Inte minst handlar det om att inte krångla till fisket med exempelvis onödig utrustning.

– Det behövs inga avancerade tackel eller hemliga beten, utan vem som helst kan göra detta, konstaterar Mårten.

Nedan kan ni själva se filmen, som bland annat visar undervattensbilder på mörtar, sutare och karpar i full aktion.

Frågan är då vad Mårten ser fram emot mest i höst:

– Nu på hösten finns det ju massor av metetillfällen när vitfisk och abborre vandrar upp i många åmynningar från havet. Brukar vara chans på riktigt kul metepass. Själv ser jag fram emot massor med olika fisken. Jag ska filma material till en serie om tävlingsmete som jag tänkte redigera i vinter, och jag har bland annat plockat ned alla mina gamla Fiskejournalen från vinden för att gå igenom och referera till artiklar i filmen, berättar Mårten, som även riktar in sig på predatorer.

– Jag har en del gäddfiske inplanerat. Bland annat ska jag göra en film om vertikalfiske efter gädda. Sedan är det ett par gäddfisketävlingar, lite torskfiske, lite abborrfiske. Ja, som vanligt alldeles för mycket för att man ska hinna med allt, men fiske blir det i alla fall, konstaterar han.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta