Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige
Mässdags i Skåne

I morgon kl.9 slår skånska jakt- och fiskemässan upp sina portar på Bosjöklosters slott, mitt i Skåne. Mässan har under senare år blivit allt mera populär.
I fjol lockade mässan drygt 17 000 besökare och arrangörerna väntar sig att den siffran ska utökas i år. Tidigare års problem med långa bilköer hoppas man kunna minska med dubbla in- och utfarter till parkeringsområdet.
Mässan domineras av jägare, men mycket av utrustningen är ju gemensam för både jägare och fiskare. Dessutom finns en rejält tilltagen avdelning för fiskefolket. Det blir som vanligt möjlighetr till båtturer på Ringsjön, metetävling för barn, flugfiskeskola, flugbindning och förstås försäljning av fiskeprylar.

Mässan är öppen både lördag och söndag kl.9-17.
Svenne Andersson

Några av våra större redskapsbutiker brukar finnas på plats på Bosjöklostermässan. (Foto: Svenne Andersson)

Några av våra större redskapsbutiker brukar finnas på plats på Bosjöklostermässan. (Foto: Svenne Andersson)

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta