Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Rebecka Le Moine. Foto: Miljöpartiet
Miljöhjälte blir talesperson för biologisk mångfald

Hon har redan utsetts till årets miljöhjälte och brinner för biologisk mångfald. Nu får Rebecka Le Moine en ännu tyngre roll.

Biologen Rebecka Le Moine från Lidköping har nämligen utsetts till Miljöpartiets talesperson för biologisk mångfald. Det berättar partiet i ett pressmeddelande. Det är första gången som Miljöpartiet har en egen talesperson för just biologisk mångfald.

– Jag känner mig otroligt taggad, och att föra naturens talan är precis det jag gick till val på. Jag är glad över förtroendet och ska göra mitt bästa för att lyfta frågan om artutrotningen på högsta politiska nivå, säger Rebecka Le Moine.

Rebecka le Moine blev 2017 utsedd till årets miljöhjälte av WWF i kategorin grön naturvård och biologisk mångfald. Juryn lyfte bland annat hennes arbete med FN:s internationella dag för biologisk mångfald. Ett datum att hålla lite extra koll på är 22 maj, som just är Biologiska mångfaldens dag.

Spana in spelet om biologisk mångfald:

Fyll skogen med liv

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Robert Westin
Är du sugen på sej? Från den 15 juli får vissa svenskar åka till Norge för fiskesemester. Foto: Robert Westin.
Norge öppnar försiktigt upp gränsen för turister

Från den 15 juli gäller nya inreseregler till Norge. Många svenska lax- och havsfiskare har väntat med spänning på vad detta kommer att innebära. Fiskejournalen har svaret.

Fram till den 15 juli har det varit svårt att passera den norska gränsen. Få anledningar har gett grönt ljus för att passera gränsen. Två exempel har varit om man jobbar- eller om man äger hus i Norge.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 så har Norge valt att stoppa alla turister, till många svenska sportfiskares förtret.

Nu har den norska regeringen meddelat att man försiktigt kommer att öppna upp gränsen från den 15 juli. Även för turister.

På grund av smittspridningen i Sverige så har man bedömt att svenska som bor i Blekinge, Kronoberg och i Skåne är välkomna utan att behöva sitta i karantän.

Den norska regeringen påpekar att dom håller koll på läget och om smittspridningen skulle öka i något av dessa län så kan nya regler införas.

Här kan du läsa om vilka regler som gäller för människor som vill turista i Norge.

Du kanske även gillar detta