Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Tobias Fränstams gedigna biologikunskaper har gett honom många fina fiskar.
Modernt predatorfiske på Fiskekryssningen

Tobias Fränstam hör till landets mest kunniga predatorfiskare. Möt honom på Fiskekryssningen!
Tobias Fränstam är fiskbiolog och jobbar som fiskevårdsansvarig på Sportfiskarna. När Tobias vill fånga en fisk, använder han sig av sina biologiska kunskaper. Likt en detektiv tar han reda på allt om fiskens liv och vilka behov som styr fisken under vissa förutsättningar. Detta har gett honom många fina fiskar och kanske i synnerhet gäddor.
På Fiskekryssningen kommer han berätta om modernt predatorfiske och dela med sig av sina ovärderliga tips.
Kolla in ett fiskeprogram från FishEco med Tobias och läs mer på Fiskekryssningen.se

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Robert Westin
Viktigt att veta hur man får hantera signalkräftan, som inte hör hemma i vår svenska natur och bär på kräftpesten. Man får inte sumpa kräftor eller sätta ut kräftor.
Kräftpest i Indalsälven

Kräftpest har spridit sig i Indalsälven, nedströms från Järkvissle, på en sträcka av fem mil.  Länsstyrelsen påpekar nu att man som fiskare är skyldig att desinficera sina fiskeredskap om man har varit i älven.

I norra Sverige är flodkräftan den vanligaste arten. Den är mycket känslig mot kräftpesten och dödligheten kan bli upp till 100 procent i ett vattendrag där kräftpesten har fått fotfäste.

Nu har en illegal utsättning av signalkräftor upptäckts i Indalsälven vilket har gjort att Länsstyrelsen har gått ut med tydliga instruktioner; En fiskare är skyldig att desinficera sina fiskeredskap om man har varit i älven.

– Det enklaste är att stoppa in sin fiskerulle i frysen. När det gäller båtar så gäller det att man inte tar den direkt här ifrån och sätter ner den i en annan sjö eller älv. Båten skall torka upp minst ett dygn, säger Anneli Hamring, arrendator till Bergeforsfisket, till P4 Västernorrland

Du kanske även gillar detta