Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Möttes på halva vägen
Henrik Erikssons gädda simmade rakt upp och "klippte" jiggen.

Henrik Erikssons gädda simmade rakt upp och ”klippte” jiggen.

Henrik Eriksson från Vallda satsade på gös under när han vertikalfiskade på sjön Rymmen i Kronobergs län. Han blev dock inte alltför besviken när en 127 centimeter lång gädda fyllde ekolodets skärm.
– Under ett riktat vertikalpass efter pelagiskt gös, såg vi ett enormt eko strax intill en djupbrant, berättar Henrik.
Efter att ha parkerat båten rakt ovanför fisken, släpptes jiggen ner – och möttes på halva vägen av den stigande fisken.
– Det blev ett brutalt ryck i spöet!
Efter cirka 20 minuters fajt kunde Henrik bärga en 127 centimeter lång och 13,5 kilo tung gädda. Efter fotograferingen släpptes gäddan tillbaka, helt enligt 100-klubbens regler, dit fångstmannen självklart anmäler sin fångst.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Robert Westin
Är du sugen på sej? Från den 15 juli får vissa svenskar åka till Norge för fiskesemester. Foto: Robert Westin.
Norge öppnar försiktigt upp gränsen för turister

Från den 15 juli gäller nya inreseregler till Norge. Många svenska lax- och havsfiskare har väntat med spänning på vad detta kommer att innebära. Fiskejournalen har svaret.

Fram till den 15 juli har det varit svårt att passera den norska gränsen. Få anledningar har gett grönt ljus för att passera gränsen. Två exempel har varit om man jobbar- eller om man äger hus i Norge.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 så har Norge valt att stoppa alla turister, till många svenska sportfiskares förtret.

Nu har den norska regeringen meddelat att man försiktigt kommer att öppna upp gränsen från den 15 juli. Även för turister.

På grund av smittspridningen i Sverige så har man bedömt att svenska som bor i Blekinge, Kronoberg och i Skåne är välkomna utan att behöva sitta i karantän.

Den norska regeringen påpekar att dom håller koll på läget och om smittspridningen skulle öka i något av dessa län så kan nya regler införas.

Här kan du läsa om vilka regler som gäller för människor som vill turista i Norge.

Du kanske även gillar detta