Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige
Nattöppna laxtrappor ska rädda fiskens lek

Fisket i halländska Nissan har varit rekorddåligt i år. Nu försöker man främja laxens lek genom att låta laxtrapporna vara öppna dygnet runt, skriver Hallandsposten.
Fiskejournalen skrev i helgen om problemen i Halland.  Och nu vidtas vissa åtgärder. Egentligen behöver bara Slottsmöllan och Sperlingsholms vattenkraftverk ha sina laxtrappor öppna på dagens ljusa timmar – men på grund av de stora problemen med laxen i Nissan öppnar de dem nu dygnet runt, skriver Hallandsposten.
– Vi har gjort en överenskommelse med bland annat länsstyrelsen om att hålla dem öppna även på nätterna, säger Nils Kuylenstierna, ägare av Sperlingsholms kraftverk som också är ordförande för fiskevårdsområdet i Nissan till Hallandsposten

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta