Just nu:
Annons

Nyheter

2 veckor sedan Sverige Robert Westin
Från 1 januari 2021 minskar kvoten för utförsel av egenfångad fisk från Norge. Foto: Robert Westin.
Norge stramar åt reglerna för fisketuristerna ytterligare

Reglerna för turistfisket i Norge skärps ytterligare. Målet är att turister ska åka till Norge för att få en upplevelse och inte ta med så mycket fisk som möjligt.

I Norge har turistfisket varit utsatt för kritik under många år. Framför allt så är det smugglingen av fisk som man har velat minimera.

Från och med 1 januari 2021 stramas reglerna till ytterligare. Då får man endast ta med sig fisk över gränsen om man har fiskat hos en godkänd fiskecamp. Viktgränsen för hur mycket fisk som man får ta hem minskas till 18 kg per person.

– Vi hoppas att detta skall underlätta för dom som är seriösa i branschen för att dessa är en viktig del av den norska besöksnäringen, säger Odd Emil Ingebrigtsen, Fiskeri- og sjømatminister.

Många fiskecamper har reagerat över dom nya reglerna och tycker att dom är för hårda. Det har även höjts röster hos svenska havsfiskare som tycker att det är tråkigt att dom skall bli bestraffade på grund av att det finns människor som smugglar fisk över gränsen.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta