Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
Boken Lax & Laxfiske av Jan Johansson.
Nytt i bokhyllan: Lax & laxfiske

Laxvännen och författaren Jan Johansson har varit en förebild för många sportfiskare, både genom litteraturen och praktiskt utövande. Nu släpper han boken ”Lax & laxfiske – en längtan efter nystigen vildlax”.

Författaren i aktion!

Jan Johansson från Kungälv har en imponerande meritlista i ryggsäcken när det kommer till både lax- och havsöringsfiske, och i samband med ”International Year of the Salmon 2019” släpper han sitt senaste verk.

Redan 1983 tilldelades han Svenskt Fiskes bokpris för verket ”Laxfiske”, och 2015 tilldelades han Smedmanspriset av Dunkrokens Gille.

Jan blev även i ungdomsåren världsmästare i casting i Oslo, och har under många år ansvarat för Sæter Fiskecamp i Surnadal tillsammans med hustrun Christina. Kort sagt så har Jan ett kunskapsgods som tål att förmedlas, och i boken ”Lax & laxfiske” får du läsa om laxfiskets historia, fångster och laxens livsmönster.

”Genom hela boken förmedlar Jan Johansson sin breda kunskap och erfarenhet till läsarna – förvärvat genom ett långt och intensivt liv som lax- och havsöringsfiskare. I tanke, ord och bild är ämnet fascinerande, vilket gör innehållet levande och inspirerande”, framgår det i bokpresentationen av förlaget Settern.

Läs om fler fiskeboksförfattare:

Westrin kommer till Vilhelmina

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta