Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige
Oj vilken vecka – Fiskeforum avlöser Sportfiskemässan!

Nedräkningen inför Sportfiskemässan har knappt börjat innan nästa evenemang påkallar uppmärksamhet. Det är Fiskeforum 2020 som bestämt datum, och det sker i direkt anslutning till mässan.

Konferensen Fiskeforum är visserligen inte lika publik som Sportfiskemässan, men den väger tungt i branschen och kommer även 2020 utspela sig i närvaro av bland andra H.M. Konung Carl XVI Gustaf. Fiskeforum drogs igång 2018, som ett startskott för att tillsammans med beslutande aktörer ta ut riktningen för svenskt fiske.

Den 31 mars–1 april 2020 kommer Fiskeforum att arrangeras på Näringslivets Hus i Stockholm, denna gång på temat ”Hållbart fiske – ekologiskt, ekonomiskt och socialt”, och bland föreläsarna finns både sportfiskare, myndigheter, forskare och entreprenörer.

Utgångspunkten är: Har vi ett hållbart fiske idag? Och vad behövs för att vi i framtiden ska ha både bärkraftiga akvatiska ekosystem, konkurrenskraftiga fiskenäringar och säkra möjligheterna till ett bra sport- och fritidsfiske?

Arrangörer är bland andra Jordbruksverket, Havs- och vattenmyndigheten, Sportfiskarna, och de meddelar att mer information kommer i början av 2020.

Sportfiskemässan kommer att arrangeras dagarna innan på Stockholmsmässan, och allt ni behöver veta om den kommer här nedan:

Planen för Sportfiskemässan – spana in och köp biljett

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige
67 år gammalt världsrekord kan vara slaget

IGFA berättar att världsrekordet på vit havsabborre (white seabass) kan vara slaget. Det är sportfiskaren Ricardo Reyes Martinez som ligger bakom fångsten som togs från land sydväst om La Paz i Mexiko.

För oss skandinaver så är arten white seabass, eller Atractoscion nobilis som den heter på latin föga känd. Men i USA och Mexiko så är fisken omtalad som en av de vassaste sportfiskarna. Nyligen lyckades mexikanaren Ricardo Reyes Martinez med kraftprovet att ta den största vita havsabborren någonsin, en best på imponerande 39,9 kilo. Blir fisken godkänd hos IGFA så innebär det både nytt All-Tackle-rekord och nytt 30-punds linrekord (för män), på en och samma gång.

Ricardo ”surfcastade” från stranden sydväst om staden La Paz i Mexiko när fisken högg och klarar den IGFAs snårskog till regelverk så är det 67-åriga rekordet på 37,98 kilo slaget.

Fångstmannen Ricardo med rekordfångsten. Foto: IGFA

Fiskejournalen har sökt fångstmannen för en kommentar. Tidsskillnaden på nio timmar kan vara anledningen till uteblivet svar.

Du kanske även gillar detta