Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
En av de största abborrarna under finalen. Men vem vann Perch Fight 2019? Svaret ser du nedan, om du inte själv vill se hela upplösningen. Foto: Freewater Pictures
Perch Fight 2019 avgjort – missa inte finaldramatiken

Väntan är äntligen över för både deltagare och tv-publik. Nu vet vi nämligen vilka som vann prestigefyllda Perch Fight 2019. Se hela finalavsnittet nedan.

Perch Fight 2019 blev precis den rysare som alla hoppats på, där samtliga fem team hade toppkänning inför det avslutande passet. Tävlingen avslutades med en sanslöst abborrally, där det nästan var fisk på varje kast. Du som inte vill veta hur det slutade kan sluta läsa precis här, och själva se den timmeslånga upplösningen på Youtube.

För er som inte kan hålla er, så kommer slutresultatet här:

Guld: Rapala, med Mathias Holgersson och Mikko Seppänen. Silver: Westin med Jörgen Larsson och Daniel Nilsson. Brons: Söder Sportfiske med Henrik Sandahl och Nicklas Jonsson. Fyra: Savage gear, med Rickard Jonsson och Rickard Linderot. Femma: CWC med Adam Orre och Stefan Trumstedt.

Fiskejournalen gratulerar segrarna, och återkommer med en segerintervju längre fram.

 

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Robert Westin
Stören är mycket ovanlig i svenska vatten. Foto: Lena Palm.
Sensationellt fynd av rysk stör

Den 24 juni gjorde Lena Palm och Tomas Torvaldsson en märklig upptäckt när de vittjade sina flundragarn. Fyndet gjordes på sex-åtta meters djup i Sandvik, strax utanför Tärnö i Karlshamn.

I nätet fanns en ovanlig fisk som de bedömde som en stör. Den var cirka 50 centimeter lång och vägde uppskattningsvis 1,5–2 kilo. Efter bild- och videogranskning så kunde forskaren Jörn Gessner konstateras att det var en rysk stör, Acipenser gueldenstaedtii, rapporterar P4 Blekinge.

Den ryska stören är ovanlig i svenska vatten. Den har endast observerats ett fåtal gånger i Västerhavet samt längst efter de södra kusterna. Arten har sin naturliga utbredning i Kaspiska- och Svarta havet inklusive dom tillrinnande floderna.

– Rysk stör är en extremt sällsynt gäst i svenskt vatten med endast ett fåtal tidigare fynd, säger Markus Forslund, avdelningschef på Natur & Klimat på Länsstyrelsen Blekinge.

Den ryska stören uppträder dock ibland i andra europeiska vattendrag, oftast på grund av rymning eller avsiktlig utplantering.

Stören som Lena och Tomas fångade släpptes tillbaka i vattnet igen, så den kunde simmade vidare på nya äventyr.

Du kanske även gillar detta