Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Patrik Granudd, en av många duktiga tävlingsfiskare.
Prestigefyllda tävlingar i vår - lockar med 50 000 kronor

Nej, vi vet. Fiske går inte bara ut på att fånga flest och störst fiskar. Men ändå – nog sätter det lite extra krydda på vardagen att mäta sig mot någon annan med samma intresse.

Tävlingsåret 2018 avrundades bland annat med Höstborren/TheBig5 och Nyårsgäddan i Västervik. Vilka tävlingar kan vi då se fram emot 2019? Ja, en hel del förstås, och som vanligt är det gäddfiske som är den mest frekventa genren. På hemsidan Fisketavling.nu är det i skrivandets stund registrerat 15 tävlingar, och fler lär det rulla in den närmaste tiden.

En av de mest anmärkningsvärda evenemangen blir utan tvekan Swedish Game Fair Pike Open 25 maj med 50 000 kronor till segraren. Spana in en tävling nära dig här!

Läs om en cupsegrare nedan!

Birger bärgade segern i första upplagan av Karp-cupen

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta