Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Fiskejournalen
R. T. Sandborn Pike är en bra utrustning för det lättare gäddfisket. Kombon fungerar även bra till allt från deadbaitfiske, trolling och vanligt spinnfiske.
Pryltipset: Två gäddkombos under tusenlappen

En sommar utan gädda är ingen sommar. Men för att fånga gäddan krävs fiskeprylar. Här kommer två färdiga gäddfiskeutrustningar för dig som själv inte orkar leta. Alla under tusenlappen dessutom.

Sommaren står för dörren och du känner att fiskeivern pockar på. Några raska steg till garderoben för att syna fiskutrustningen. Besvikelse. Utrustningen har sett bättre dagar, den ser både omodern och opålitlig ut. En trist kombination som i värsta fall kan sluta illa…

Vi på fiskejournalen har letat rätt på två fiskeutrustningar för dig som inte vill lägga en förmögenhet men ändå ha prylar som både är både sköna och håller. Här nedan finner du två kompletta haspelutrustningar med rulle, spö och lina för det lättare gäddfisket. Tanken är att du även ska kunna använda prylarna för att kasta efter havsöring eller varför inte ett trollingpass efter den gäckande sommargösen. Varsågoda och skitfiske!

Här nedan finner du två kompletta haspelutrustningar med rulle, spö och lina för det lättare gäddfisket.

R. T. Sandborn Pike

Den här utrustningen innehåller ett niofots R. T Sandborn XP 9 fot 15 – 45 grams haspelspö, perfekt för spinn och trolling efter både gädda och gös. Egenskaperna i kolfiberklingan tillsammans med det greppvänliga korhandtaget maximerar både kast och drillning. Till spöet följer en Ron Thompsson Sandborn rulle i  4000-storlek. En frambromsad haspelrulle med vev gjuten i aluminium och tvåtonspole i samma lättmetall. Med paketet följer 130 meter 0,15 flätlina. Mycket fiske för lite pengar.

Kampanjpris: 799 sek i Fiskejournalens butik (rekpris: 2028 kronor)
butik.fiskejournalen.se

ABU Garcia Black Max Combo
Black Max combo finns i många varianter ämnade för de flesta arter som simmar i våra vatten. Paketet som passar bäst för det lättare gäddfisket är Black Max 9′ MH 15-45 g. Med i paketet har du en pålitlig haspelrulle med färdigpåspolad 0,20 fireline samt ett niofotspö som även står pall för gammelgäddan om den skulle bita på.

Cirkaris från: 999 kronor
Napp & Nytt 2020

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Robert Westin
Stören är mycket ovanlig i svenska vatten. Foto: Lena Palm.
Sensationellt fynd av rysk stör

Den 24 juni gjorde Lena Palm och Tomas Torvaldsson en märklig upptäckt när de vittjade sina flundragarn. Fyndet gjordes på sex-åtta meters djup i Sandvik, strax utanför Tärnö i Karlshamn.

I nätet fanns en ovanlig fisk som de bedömde som en stör. Den var cirka 50 centimeter lång och vägde uppskattningsvis 1,5–2 kilo. Efter bild- och videogranskning så kunde forskaren Jörn Gessner konstateras att det var en rysk stör, Acipenser gueldenstaedtii, rapporterar P4 Blekinge.

Den ryska stören är ovanlig i svenska vatten. Den har endast observerats ett fåtal gånger i Västerhavet samt längst efter de södra kusterna. Arten har sin naturliga utbredning i Kaspiska- och Svarta havet inklusive dom tillrinnande floderna.

– Rysk stör är en extremt sällsynt gäst i svenskt vatten med endast ett fåtal tidigare fynd, säger Markus Forslund, avdelningschef på Natur & Klimat på Länsstyrelsen Blekinge.

Den ryska stören uppträder dock ibland i andra europeiska vattendrag, oftast på grund av rymning eller avsiktlig utplantering.

Stören som Lena och Tomas fångade släpptes tillbaka i vattnet igen, så den kunde simmade vidare på nya äventyr.

Du kanske även gillar detta