Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Fiskejournalen
R. T. Sandborn Pike är en bra utrustning för det lättare gäddfisket. Kombon fungerar även bra till allt från deadbaitfiske, trolling och vanligt spinnfiske.
Pryltipset: Två gäddkombos under tusenlappen

En sommar utan gädda är ingen sommar. Men för att fånga gäddan krävs fiskeprylar. Här kommer två färdiga gäddfiskeutrustningar för dig som själv inte orkar leta. Alla under tusenlappen dessutom.

Sommaren står för dörren och du känner att fiskeivern pockar på. Några raska steg till garderoben för att syna fiskutrustningen. Besvikelse. Utrustningen har sett bättre dagar, den ser både omodern och opålitlig ut. En trist kombination som i värsta fall kan sluta illa…

Vi på fiskejournalen har letat rätt på två fiskeutrustningar för dig som inte vill lägga en förmögenhet men ändå ha prylar som både är både sköna och håller. Här nedan finner du två kompletta haspelutrustningar med rulle, spö och lina för det lättare gäddfisket. Tanken är att du även ska kunna använda prylarna för att kasta efter havsöring eller varför inte ett trollingpass efter den gäckande sommargösen. Varsågoda och skitfiske!

Här nedan finner du två kompletta haspelutrustningar med rulle, spö och lina för det lättare gäddfisket.

R. T. Sandborn Pike

Den här utrustningen innehåller ett niofots R. T Sandborn XP 9 fot 15 – 45 grams haspelspö, perfekt för spinn och trolling efter både gädda och gös. Egenskaperna i kolfiberklingan tillsammans med det greppvänliga korhandtaget maximerar både kast och drillning. Till spöet följer en Ron Thompsson Sandborn rulle i  4000-storlek. En frambromsad haspelrulle med vev gjuten i aluminium och tvåtonspole i samma lättmetall. Med paketet följer 130 meter 0,15 flätlina. Mycket fiske för lite pengar.

Kampanjpris: 799 sek i Fiskejournalens butik (rekpris: 2028 kronor)
butik.fiskejournalen.se

ABU Garcia Black Max Combo
Black Max combo finns i många varianter ämnade för de flesta arter som simmar i våra vatten. Paketet som passar bäst för det lättare gäddfisket är Black Max 9′ MH 15-45 g. Med i paketet har du en pålitlig haspelrulle med färdigpåspolad 0,20 fireline samt ett niofotspö som även står pall för gammelgäddan om den skulle bita på.

Cirkaris från: 999 kronor
Napp & Nytt 2020

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Robert Westin
Förhoppningen är att även havsöringen skall stärkas i Örekilsälven.
Nu skall laxen och öringen i Örekilsälven få bättre förutsättningar

En markägare efter Örekilsälven vill riva en damm och även restaurera en sträcka i älven. Sportfiskarna är kontaktade och arbetet med projekteringen är startad.

Örekilsälven är ett vattendrag som mynnar i Gullmarsfjordens innersta del, vid Munkedal i mellersta Bohuslän. Älven håller både lax och öring.

Även om laxbeståndet är välmående så bedöms det att man kan förbättra vandringen för bland annat lax och havsöring. En markägare vill nu att fisk och andra vattenlevande djur att få vandra fritt.

Vid Lilla Röd finns idag en damm som vid låga flöden är ett definitivt vandringshinder för samtliga fiskarter. Markägaren vill få till en utrivning av dammen och att den aktuella sträckan skall restaureras.

Detta skall göras tillsammans med Sportfiskarna och Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

–Vi är väldigt glada för att markägare allt oftare hör av sig med viljan att återskapa de ursprungliga vattenmiljöerna och i just det här fallet skapa fria vandringsvägar för Örekilsälvens unika laxbestånd, säger Sportfiskarnas projektledare Per-Erik Jacobsen.

Projektet vill återskapas en cirka 800 meter lång sträcka med ungefär 17 000 kvadratmeter lek- och uppväxtområden för havsvandrande lax och öring. Förhoppningen är att arbetet skall starta under 2022.

Du kanske även gillar detta