Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige
Polis genomförde razzia mot yrkesfiskare i Norrbotten

Mitt under pågående löjfiske i Norrbotten så gjorde myndigheterna en razzia mot flera företag inom fiskerinäringen. Det rapporterar SVT Norrbotten om.

Det var 8 oktober som flera aktörer gjorde en gemensam aktion mot fiskeriföretag i Norrbotten, närmare bestämt Arbetsmiljöverket, Polismyndigheten, Skatteverket och Migrationsverket.

Det handlade dock inte om tjuvfiske i detta fall, utan om brott mot utlänningslagen. 40 personer kontrollerades gällande deras rätt att arbeta i Sverige, och av dessa saknade 26 arbetstillstånd.

Annons

Polisen ville inte gå in närmare på detaljer, men enligt ett polisbefäl i region Nord så skedde tillslaget inom ramen för ett regeringsuppdrag.

En förundersökning gällande brott mot utlänningslagen är inledd, och i samtliga 26 ärenden fattade gränspolisen beslut om avvisning med en tidsfrist på två veckor för frivillig hemresa.

Det kan också nämnas att det traditionella fisket efter siklöja i Norrbotten kom igång en vecka senare än normalt i år, men att det snabbt levererat rekordartade fångster. Redan efter några dagar hade de 35 licenserade båtarna fångat 220 ton, och årets tak ligger på 700 ton.

Läs om stora fiskar i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/linnea-forgyllde-hosten-med-en-monstergos/

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta