Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Regeringen backar om båtkörkort

Det omstridda körkortskrav som regeringen kommer inta att införas. I stället vill man se ett riktat arbetet mot de grupper som oftast drabbas av olyckor.
Säkerheten på sjön har diskuterats livligt de senaste åren. Mängden olyckor har ökat och kunskaperna hos de som kör snabba och förhållandevis stora båtar har många gånger varit otillräckliga. Därför ville regeringen införa ett körkort för den som kör en båt på mer än tio meter eller med en hastighet på över 15 knop.
Nu vänder man helt om och framhåller i stället hur viktigt det arbete som redan i dag genomförs av frivillig- och båtorganisationerna är. Många utbildningsföretag har sålt förberedande utbildning och en del kommer säkert att känna sig lurade nu när regeringen backar.
Anders Nicander

Många sportfiskare har snabba båtar – men slipper troligen att skaffa båtkörkort. (Foto: Svenne Andersson)

Många sportfiskare har snabba båtar – men slipper troligen att skaffa båtkörkort. (Foto: Svenne Andersson)

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta